گامی نو در ترویج زبان و ادبیات کردی
- شناسه خبر: 1681
- تاریخ و زمان ارسال: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴

به گزارش خبرنگار آفتاب دل، دانشگاه کردستان در تدارک برگزاری نخستین دوره جایزه بینالمللی «قلم ههژار» در اوایل خردادماه امسال است؛ رویدادی که با هدف ترویج زبان کردی و گسترش پیوندهای فرهنگی میان کشورهای مختلف پایهگذاری شده و با استقبال چشمگیر نویسندگان داخلی و خارجی همراه شده است.
در جریان یک نشست خبری که امروز دوشنبه در محل دانشگاه کردستان برگزار شد، مسئولان اجرایی این جایزه به تشریح ابعاد مختلف آن پرداختند.
تلاش برای شکلگیری یک رویداد اثرگذار فرهنگی
دکتر علیاکبری مظفری، معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، در این نشست گفت: دانشگاه کردستان به عنوان یکی از دانشگاههای فعال در عرصه پژوهش، برگزاری این رویداد را با تکیه بر ظرفیتهای علمی و فرهنگی خود آغاز کرده است.
وی افزود: ما سالها پیگیر برگزاری این جایزه بودهایم و امسال با جذب داورانی از داخل و خارج کشور، شرایط را برای اجرای داوری عادلانه و انتخاب آثار برگزیده فراهم کردهایم.
مظفری تأکید کرد: در کنار این جایزه، پروژههایی مانند تأسیس فرهنگستان زبان کردی و همچنین جایزه مستوره اردلان در برنامههای سال جاری دانشگاه قرار دارد.
ارسال یک هزار اثر از داخل و خارج کشور
نجمالدین جباری، دبیر علمی این رویداد، اعلام کرد که تاکنون حدود هزار اثر در موضوعات متنوع از جمله شعر، داستان، زبانشناسی و تاریخ ادبیات کودک به دبیرخانه ارسال شده است. آثار از کشورهای مختلفی چون سوئد، آلمان، بریتانیا، کانادا، استرالیا و همچنین بخشهایی از خاورمیانه از جمله کردستان عراق، سوریه و ترکیه دریافت شدهاند.
به گفته وی، فرایند داوری آثار در سه مرحله صورت گرفته و آثار برتر به شورای سیاستگذاری برای تصمیمگیری نهایی ارائه شدهاند.
تأکید بر تعاملات بینالمللی فرهنگی
دکتر یادگار کریمی، رئیس پژوهشکده کردستانشناسی، جایزه قلم ههژار را فراتر از یک رقابت ادبی دانست و گفت: «این جایزه بستری برای گفتوگوی فرهنگی میان ملتهاست و ما امیدواریم بتوانیم از این طریق به غنای زبان کردی بیافزاییم.»
او با اشاره به تشکیل کمیتههای مختلف در زمینههای اجرایی، اطلاعرسانی و علمی خاطرنشان کرد: «تنوع ملیت شرکتکنندگان نشان از موفقیتآمیز بودن فراخوان دارد.»
مشارکت چشمگیر در سطوح مختلف سنی و جغرافیایی
مسعود بیننده، دبیر اجرایی این جایزه، از حضور فعال نویسندگانی از ۱۵ کشور و مشارکت مراکز علمی و انتشاراتی در این جشنواره خبر داد. او گفت: «طیف گستردهای از علاقهمندان از کودکان و نوجوانان گرفته تا نویسندگان حرفهای در این رویداد شرکت کردهاند که نشانهای روشن از گستره نفوذ زبان و ادبیات کردی است.
وی ادامه داد: برگزاری این جایزه با بودجهای بالغ بر ۱.۲ میلیارد تومان صورت گرفته و در روزهای ۷ و ۸ خردادماه در سنندج میزبان نویسندگان و فرهیختگان خواهد بود.
خبر از مهوش رحیمی
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد