نرخ بالای بیکاری؛ ضعف فرهنگی یا مدیریتی؟
- شناسه خبر: 1351
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۷ تیر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۹
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «آفتاب دل»، اگر بخواهیم به عمق کلمه بیکاری نیمنگاهی داشته باشیم باید گفت که هر زمان اقتصادی در وضعیتی نابسامانی قرار گیرد و مشاغل کم شود این انتظار هست که نرخ بیکاری نیز افزایش پیدا کند که این حالت معکوس نیز دارد؛ یعنی چنانچه حال اقتصاد سالم باشد مشاغل زیاد میشود و نرخ بیکاری نیز کاهش پیدا میکند؛ لذا این نتیجه آن است که متأسفانه بیکاری در کردستان همچنان روبهافزایش است و اطلاعات مرکز آمار نشان میدهد همچنان کردستان در لیست ۱۰ استان کشور با بیشترین نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ سال به بالا قرار دارد.
امروزه بحران بیکاری و نبود اشتغال برای جوانان کردستانی به یکی از مشکلات و معضلات اصلی این استان و جوانان آن تبدیل شده است جوانانی که بهمحض فارغالتحصیل شدن متقاضی و جویای کار میشوند
امروزه شاهد آن هستیم که کاریابی و پیداکردن شغلی متناسب با درس و رشته تحصیلی؛ کاری بس دشوار برای افراد جویای کار است در استان کردستان نیز جوانان فارغالتحصیل بیکار و خانهنشین زیادی هستند که وقتی پای درد و دل آنها مینشینی میبینی که هر کدام از این فارغالتحصیلان با هزار امید و آرزو درس خواندهاند؛ اما اکنون بیکار و یا با مدارک تحصیلی بالا به کارهای غیرمرتبط و گاه بسیار دمدستی رو آوردهاند.
توجه به معضل بیکاری از ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است بنابراین شناخت مشکلات بازار کار و اتخاذ سیاستها و تصمیمگیریهای درست برای رفع این معضل نیز اهمیت ویژهای دارد.
استان کردستان یکی از استانها با بیشترین میزان بیکاری در سطح کشور است و با نگاهی به آمار رسمی و غیررسمی منتشره شده در طول ماههای اخیر این موضوع را بهروشنی بیان میکند.
آنچه که دیده و شنیده میشود هر روز آمار متناقض و مجهولی از وضعیت بیکاری در کردستان منتشر میشود و این آمار بازیچهای در دست مسئولان شده است و هیچگونه فعالیت عملی در جهت رفع آن وجود ندارد.
متأسفانه این روزها شاهد آن هستیم که تعداد زیادی از جوانان تحصیلکرده در استان در بخشهای خدماتی مانند اسنپ بهعنوان راننده و یا در سوپرمارکتها بهعنوان فروشنده مشغول به کار هستند که بهاجبار این چنین افراد تحصیلکرده در آنجا حضور دارند.
گزارشهای مرکز آمار ایران، طرحهای سرشماری و موردی در حوزه اشتغال و بیکاری مرجع اصلی برنامهریزیهای کشوری است؛ ولی تأکید بعضی مسئولین از جمله استاندار و نمایندگان کردستان در مجلس بر اشتباه بودن این آمار از یک سو و همچنین اعلام وضعیت بحرانی در این استان از سوی دیگر باعث شده است تا توجه همگانی به این بخش افزایش یابد.
تحقیقات پایگاهدادههای باز ایران نشان میدهد در ۶ سال اخیر استانهای کرمانشاه و کردستان در لیست استانهایی بودهاند که بالاترین نرخ بیکاری در کشور را داشتهاند. این مهم در گزارش مرکز آمار هم آمده و نشاندادهشده که دو استان کردستان و کرمانشاه در زمره ۱۰ استان با بالاترین نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ سال به بالا قرار دارند.
مطابق تحقیقات این پایگاه در سالهای گذشته استانهای «کرمانشاه، لرستان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، کردستان و چهارمحالوبختیاری» بالاترین نرخ بیکاری در کشور را داشتهاند.
آمارهای این پایگاه که از درگاه ملی مرکز آمار تجزیهوتحلیل شده وضعیت بیکاری استانهای کشور را از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار داده که نشان میدهد دو استان کردستان و کرمانشاه در این ۶ سال در لیست استانهای با بالاترین نرخ بیکاری بودهاند.
چندی پیش اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان با بیان اینکه بخشی از کاهش نرخ بیکاری استان به فعالیتهای عمرانی که بهویژه در بخش مسکن در حال حاضر در استان جریان دارد، برمیگردد، افزود: در سال ۱۴۰۳ به دنبال این هستیم که برای اولینبار میانگین نرخ بیکاری چهارفصل استان تکرقمی شود.
وی اضافه کرد: نرخ مشارکت اقتصادی و نسبت اشتغال استان نیز بالاتر از میانگین کشوری بوده که نشاندهنده بهبود وضعیت تولید و رونق کسبوکار در استان است.
گزارش از مهوش رحیمی
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد