تبر و لوله؛ حکایت سختیهایی که گرمابخش شد
- شناسه خبر: 1500
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴
گازرسانی به مناطق صعبالعبور کردستان، داستانی است از عبور از دشواریها و پیوند زندگی با طبیعت که در این سرزمین سرد و کوهستانی، بهمثابه تزریق گرما به قلبی یخزده است.
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، در دل کوههای سر به فلک کشیده زاگرس که همچون دیوارهایی از برفویخ در برابر جریان زندگی ایستادهاند، پروژهای عظیم در حال شکلگیری است.
گازرسانی به مناطق صعبالعبور کردستان، داستانی است از عبور از دشواریها و پیوند زندگی با طبیعت که در این سرزمین سرد و کوهستانی، بهمثابه تزریق گرما به قلبی یخزده است.
در این مسیر، کمر همت بر دوش مردان و زنانی بسته شده است که از دل کوهها، برفها و یخهای سخت، گذر کرده و راهی بهسوی آیندهای گرم و روشن گشودهاند مناطق کردستان با ویژگیهای جغرافیایی خاص خود، یکی از دشوارترین نقاط کشور از نظر دسترسی به منابع انرژی هستند.
اما در دل این دشواریها، نشانههای امید بهوضوح دیده میشود؛ گاز طبیعی، این کالای حیاتی، همچون رودی روان از دل زمین عبور کرده و به روستاها و شهرهای دورافتاده میرسد.
گازرسانی به این مناطق، نهتنها یک پروژه عمرانی بلکه پیوندی معنوی میان انسان و طبیعت است.
در دل کوهستانهای زاگرس، جایی که هر لحظه میتوان طوفانهای شدید و برفهای سنگین را در انتظار داشت، مهندسان و متخصصان، با طراحی و اجرای دقیق شبکههای گازرسانی، به این مناطق گرما بخشیدهاند این اقدام نهتنها از لحاظ اقتصادی، بلکه از نظر اجتماعی نیز تحولی عظیم ایجاد کرده است.
این پروژه، گویی به کوههای یخی زاگرس که از هزاران سال پیش در سکوتی سرد و بیرحمانه ایستاده بودند، گرمای زندگی و نشاط میبخشد و این در حالی است که عبور از این مسیر کوهستانی و دشوار به نظر ناممکن میرسید.
اکنون شاهد آن هستیم که لولههای فلزی، بهتدریج در دل این کوهها نفوذ کردهاند و به دستاوردی تبدیل شده که شاید روزی در تصور کسی نمیگنجید.
گازرسانی به این مناطق، برای کردستان نهتنها به معنای توسعهٔ زیرساختها، بلکه نمادی از پیروزی انسان بر طبیعت و محدودیتهای جغرافیایی است.
پروژهای که به قلب کوههای یخی زاگرس گرما و زندگی میآورد، سرآغازی برای فصل جدیدی از رشد و شکوفایی در این مناطق است.
در نهایت، این داستانی از تلاش، ایستادگی و همت انسانهاست که توانستهاند مرزهای سخت طبیعت را درنوردیده و راهی بهسوی آیندهای روشن و گرم بسازند گرمایی که از دل زمین به دل کوهها رسیده است، نهتنها خانهها را گرم کرده، بلکه جانها را نیز با امید و زندگی تازهای پرکرده است.
دایه مینا پیر زنی که سالهاست از بهار زندگیاش میگذرد در این باره در گفتوگو با خبرنگار آفتاب دل اینچنین روایت میکند: در دوران گذشته، مردم با مشکلات زیادی برای تأمین گرما مواجه بودن بخاریهای نفتی که در واقع با زحمت فراوان چراغش روشن میشد چالشهای زیادی را برای خانوادهها به همراه داشت.
وی افزود: در دل کوهستانهای دورافتاده، جایی که برف و سرما در زمستان همهجا را میگرفت، مردمان روستا با دستهای زخمخورده و چشمانی پر از خستگی روزها را تبر به دوش در جنگلها سپری میکردند.
درختان خشکیدهای که در دل جنگل افتاده بودند را جمع میکردند و همین تنها امیدشان برای گرم ماندن در شبهای سرد بودند.
دایه مینا بیان کرد: از صبح زود تا غروب، تبرها درختان را میشکستند، و شاخهها و تنههای بریده شده بر دوش جوانان و پیرمردها که برای تهیه آذوقه رفته بودند به خانه آورده میشد.
وی گفت: در آن روزها، هیزم تنها وسیلهای برای گرمکردن خانهها نبود، بلکه نمادی بود از زحمت، استقامت و زندگیای که در آن تکتک لحظات، بهای سختیها را میپرداختند.
دایه مینا در ادامه به دستان پینهبسته خود که یادگار روزهای سخت زندگی بود نگاهی انداخت و ادامه داد: زنها و مردها در کنار هم در هوای سرد به کار میپرداختند. تنشان از سردی لرزان بود، دستانشان از شکستن و بریدن چوبها پر از ترک و زخم شده بود، اما در دل، امیدی به گرمای خانه و جمع خانواده وجود داشت که خستگیها را از یاد میبرد.
زندگی آنها، در همهٔ روزهای سرد، به یادآوری چیزی بزرگتر از هر سختی بود؛ به یادآوری وابستگی به طبیعت، بهزحمت و به تلاشی که میکردند تا چراغخانهشان روشن بماند.
وی اظهار داشت: گذر زمان، همانطور که درختان خشک را از ریشه بیرون میآورد تغییرات بزرگتری به همراه داشت روزی، خبر رسید که گاز به روستا آمده است.
دایه مینا گفت: قبول اینکه دیگر پایان روزهای سخت فرارسیده در باور کسی نمیگنجید؛ اما خطوط لوله از دل دشتها و کوهها سخت گذشت و خانهها
وی افزود: آنهایی که سالها با تبر در دست، چوب میشکستند و به خانهها میآوردند، حالا با یک چرخش ساده شیر، خانههایشان گرم میشد و دیگر نیازی نبود تا در برف و سرمای زمستانی به دنبال هیزم بگردند دیگر خبری از دستان پر از زخم نبود یک لمس، یک حرکت، و خانه گرم میشود.
کسب موفقیت دریافت گواهینامههای استانداردسازی خدمات توسط شرکت گاز کردستان
در ادامه به نقل از روابطعمومی شرکت گاز استان کردستان احمد فعله گری، از موفقیت این شرکت در ممیزی خارجی و اخذ گواهینامههای معتبر استاندارد خدمات خبر داد و این دستاورد را نشانهای از تلاشهای بیوقفه و تعهد این شرکت به ارتقای کیفیت خدمات خود دانست.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان گفت: این موفقیت در راستای برنامهریزی استراتژیک شرکت برای ارتقای کیفیت خدمات، مدیریت ایمنی و انرژی، بهبود فرایندهای داخلی و مسئولیتپذیری اجتماعی و زیستمحیطی بهدستآمده است.
وی افزود: در این فرایند، کارشناسان متخصص و ممیزان این شرکت در زمینههای مختلف سازمانی، سیستمهای مدیریتی و استانداردهای بینالمللی به ممیزی فعالیتهای شرکت گاز کردستان پرداختند و پس از بررسیهای جامع، گواهینامههای زیر به این شرکت اعطا شد: این شرکت توانست گواهینامههای ایزو ۹۰۰۱ (سیستم مدیریت کیفیت)، ۴۵۰۰۱ (مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی)، ۱۴۰۰۱ (مدیریت محیطزیست)، ۳۱۰۰۰ (مدیریت ریسک)، ۵۰۰۰۰ (مدیریت انرژی)، HSE-MS (سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیطزیست)، ۱۰۰۰۲ (رسیدگی به شکایات مشتریان)، ۱۰۰۰۴ (مدیریت خدمات مشتری)، ۲۶۰۰۰ (مسئولیت اجتماعی سازمان) و ۱۰۰۱۵ (آموزش و توسعه منابع انسانی) را دریافت نماید.
حال با افتخار میتوان گفت گرمای گاز در این سرزمین سخت و سرد، همچون امیدی است که در دل شبهای بلند زمستان درخشید
و نعمت گاز اکنون به خانهها و خانوادههایی رسیده که درگذشته بهسختی میتوانستند از گرما و رفاه ابتدایی برخوردار باشند.
گزارش از گل آرا ظاهری
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد