چه مواد مخدری در کردستان در صدر مصرف قرار دارند؟
- شناسه خبر: 1384
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۸
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان، کردستان را پاکترین استان کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر دانست و گفت: بیشترین مواد مصرفی در استان شامل ۳۵ درصد تریاک، ۲۴درصد شیشه، ۲۱ درصد هروئین، ۱۲درصد حشیش و ۸ درصد سایر موارد است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «آفتاب دل»، علی محمدپناه صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سنندج برگزار شد اظهار داشت: رسانهها انعکاسدهنده و نماینده عمده جامعه هستند که دردها و نیازهایشان را منتشر میکند و واقعیتهای اجتماع را بررسی و این نیازها را به گوش مسئولین میرسانند چرا که امروز دنیا به معنای دهکده جهانی است که رسانهها نقش بیبدیل و اصلی را ایفا میکنند؛ لذا بازگوکردن دغدغهمندی مردم یکی از رسالتهای اصلی رسانههاست.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان افزود: در حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر به علت اهمیت آسیبهای اجتماعی و تلاش در جهت رفع این آسیبها، ستاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بسیار قوی ظاهر شده و در پنج کارگروه بهصورت تخصصی در حوزههای فرهنگی، پیشگیری، درمان، حقوقی و مشارکتهای مردمی بهمنظور کاهش آسیبهای اجتماعی در استان در حال فعالیت است.
وی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۴، کانون یاریگران زندگی در تمام روستاهای کردستان در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد راهاندازی میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ مرکز ترک اعتیاد در استان کردستان فعالیت میکند، خاطرنشان کرد: در سنندج یک مرکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد وجود دارد که بر اساس طرحهای جمعآوری نیروی انتظامی و با حکم مرجع قضایی بعد از غربالگری، معتادان متجاهر وارد این کمپ میشوند و حدود ۳ تا ۶ ماه بهاجبار در آن مرکز جهت ترک خواهند ماند که تمام هزینههای درمان آنها را شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تقبل میکند.
سن مصرف مواد مخدر در کردستان به ۱۲ سال رسید
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان از راهاندازی مرکز نگهداری معتادانی که خانوادههایشان آنان را ترک کردهاند، به همت شهرداری در سنندج خبر داد و اظهار کرد: ۴۳ نفر از افرادی که در کمپ ماده ۱۶ تحت مراقبت بودهاند به خانواده بازگشتند و در کارگاه یا مکانهای مختلف نیز مشغول کار هستند.
وی با اشاره به کاهش مصرف مواد مخدر در استان به ۱۲ سال عنوان کرد: باتوجهبه کاهش سن مصرف مواد مخدر در استان کردستان، باید قدرت نه گفتن را به نوجوانان و جوانان آموزش دهیم و آگاهی لازم را در این حوزه به نسل جوان ارائه دهیم.
برگزاری اولین جشنواره اعتیاد و رسانه
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان گفت: اولین جشنواره اعتیاد و رسانه باهدف اجتماعیکردن مبارزه با مواد مخدر و تقویت طرح یاریگران زندگی برگزار میشود.
محمدپناه اظهار کرد: این جشنواره در محورهای مختلف از جمله پیشگیری از اعتیاد، گفتگو محور کردن مقابله با مواد مخدر و نقش مردم و سمنها در پیشگیری از اعتیاد برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه آثار در بخشهای خبر، مصاحبه، گزارش، یادداشت، فیلم، اینفوگرافیک، عکس و پوستر در جشنواره شرکت داده میشود، افزود: علاقهمندان میتوانند در هر بخش سه اثر به دبیرخانه ارسال کنند و آثار باید از شهریور امسال تا پایان اسفند در نشریات یا خبرگزاریها منتشر شده باشد.
تریاک در صدر بیشترین مصرفکننده مواد مخدر
محمدپناه؛ کردستان را پاکترین استان کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر دانست و تصریح کرد: بیشترین مواد مصرفی در استان شامل ۳۵ درصد تریاک، ۲۴درصد شیشه، ۲۱ درصد هروئین، ۱۲درصد حشیش و ۸ درصد سایر موارد است.
وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: مقابله با خردهفروشان و مافیای مواد مخدر همچنان در حال اجراست و تاکنون بیش از ۴ هزار نفر در کشور در جهت مقابله با سوداگران شهید شدهاند که ۱۷ نفر از آنان مربوط به کردستان است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان اضافه کرد: ۹۲ مؤسسه مردمنهاد کردستان مجوز فعالیت در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی دارند و برگزاری جلسات متعدد با شوراها توسط سمنها انجام میشود، همچنین کارهای پژوهشی برای کاهش آسیبهای اجتماعی و جمعآوری معتاد متجاهر در حال انجام است.
خبر از مهوش رحیمی
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد