• خانه
  • تماس با ما
  • درباره ما
Menu
  • خانه
  • تماس با ما
  • درباره ما
Telegram Instagram Rss
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بورس
    • اقتصادی
  • پیشخوان
  • عکس
  • فیلم
  • درباره ما
  • تماس با ما
Menu
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بورس
    • اقتصادی
  • پیشخوان
  • عکس
  • فیلم
  • درباره ما
  • تماس با ما
Search
Close this search box.
img

سرتیتر جدیدترین اخبار

چشم‌انداز خودکفایی در تولید کودهای کشاورزی

نبرد خاموش با اعتیاد

هجوم به تاریخ و مقدسات

گامی نو در ترویج زبان و ادبیات کردی

روایتی از زاگرسِ زخم‌خورده ولی زنده

بازپس گیری 5 هکتار زمین صنعتی در کردستان

برگزاری طرح افطاری و میز خدمت در مساجد مناطق محروم سنندج

کنگره شهدای زن اهل سنت کردستان برگزار می‌شود

تبلیغات
گزارش؛
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

سیاست دوگانه غرب با آزادی فناوری‌های نوین

  • شناسه خبر: 1404
  • تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۵

 هر آنچه که از سیاست‌های دوگانه غرب در اعمال قوانین و برخورد با موضوعات روز در دنیا مشاهده شده است، مصادیق زیادی بر تأیید این موضوع دارد که این سیاست، تنها و صرفاً این سیاست و ادعای آزادی بیان و فناوری در راستای تأمین امنیت، اقتصاد و قدرت غرب باید باشد و خلاف آن هرچه که باشد، محکوم به سانسور و تحریم است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «آفتاب دل»، گسترش فناوری‌های نوین در جهان امروز که شامل آزادی اطلاعات در فضای مجازی و پلتفرم‌هایی مثل تلگرام و واتس‌اپ و غیره، از یک دهه گذشته رشد فزاینده‌ای داشته است و می‌توان گفت محوری که باعث شده است کاربران زیادی را به سمت خود جذب کنند، همین واژه آزادی بیان است.

باور اولیه اینکه در فضای مجازی می‌توان به آزادی تمام اطلاعات و اخبار دست‌یافت و حتی انتشار مطالب و دست نوشته‌ها به هر نوع و اندازه‌ای، مرز و محدودیتی ندارد یک جذابیت پوشالی را به کاربران هدیه داد که در پشت پرده آن و در واقعیت، هر کاربر تنها مجاز است طبق یک سیاست غربی و کنترل شده عمل کند.

تصور تلخی پیش روی ما است، باورکردنی نیست که در فضایی که سازندگان آن مدعی آزادی بیان و دریافت و ارسال آزادانه اطلاعات هستند، باید طبق سیاستی عملکرد که تنها غرب نشینان سیاست آن را نوشته‌اند و خلاف آن باید بازداشت و محکوم شود.

یکی از دلایلی که موضوع گزارش را به این سیاست یک بام و دو هوایی غرب در تحقق آزادی بیان مشاهده می‌شود، برخورد قضایی با مدیران تلگرام است که به‌تازگی با یک داستان‌سازی مدیر ارشد تلگرام را بازداشت و روند قضایی آن را نامعلوم اعلام دارند.

جریان فناوری اطلاعات و فراگیری آن در میان تمامی نسل‌ها و حتی کودکان به‌قدری افزایشی است که اگر عصر جدید را با نسل یک دهه پیش مقایسه کنید، متوجه می‌شوید دیگر بازی با دیگران و نشستن پای برنامه‌های کودکان، معنی ندارد و باید یک تبلت یا گوشی همراه مدرن، برای آنها تهیه کرد و به‌ویژه نرم‌افزارهای مرتبط با فضای مجازی که هیچ محتوای مشخصی ندارند را نصب و مورد استفاده قرار داد.

اینترنت و فضای مجازی در جامعه کاربرد وسیعی یافته است و به علت ارتباط تنگاتنگی که با زندگی روزمره یافته است، کاربران حاضرند به‌ازای محدودیت و حتی سانسور شدید اخبار توسط غرب نشینان، بازهم از این ابزارها، آنچه امروزه کاربرد وسیعی یافته و بخش مهمی از فعالیت‌های افراد را پوشش می‌دهد، استفاده کنند.

روی دیگری از این زندگی مجازی در دنیای حقیقی وجود دارد که در همین حوادث غزه، دانشجویان آمریکایی پس از گذشته ۶ ماه از آن حوادث تلخ و کشتار بی‌رحمانه کودکان و زنان بی‌دفاع، با نامه روشنگری رهبری ایران، در سمت درست تاریخ ایستادند و دیدم که مدعیان آزادی بیان با چه طرز وحشیانه‌ای با قشر فرهیخته و دانشگاهی برخورد کرد.

 *ما تنها یک مصرف‌کننده هستیم

مهدی نجفی استادیار دانشگاه کردستان گفت: کاربران فضای مجازی که با تمکین از قوانین نانوشته، یک مصرف‌کننده بی‌چون و چرا و مطلق هستند که اگر قصد مخالفت و حتی روشنگری مسائل روز را داشته باشند، با این پیام مواجه می‌شوند که حساب کاربری شما مسدود شده است.

وی افزود: کشورهای پیشرفته برای‌آنکه بتوانند سیاست‌های خود نوشته‌ای در جهان اعمال کنند باید بتوانند بسیاری از اقشار مردم و ملت‌ها را در دایره کنترل و پایش خود قرار دهند، محدودهایی پویا که هر روز رنگی به خود خواهد گرفت و هنگامی که منافع سیاسی یا اجتماعی غرب به خطر نزدیک شود، در بدترین حالت ممکن قرار می‌گیرد.

این استادیار دانشگاه با بیان اینکه ترور در هر کجای دنیا امری محکوم است و کاربران مجازی حق دارند با تصاویری از مقتول، مطالبه‌گری خود را از این جنایت به نمایش گذاشته و خواستار برخورد مدعیان حقوق بشر با مسببان آن باشند، اظهار کرد: در عملیات ترور سردار سپاه ایران، حاج‌قاسم سلیمانی که با دستور مستقیم رئیس‌جمهور وقت آمریکا انجام شد، هنوز که هنوز است اگر تصویری مشخص از این شهید در فضای مجازی منتشر شود، حساب شما مسدود و یا کلاً حذف خواهد شد.

وی افزود: ویدئو، ماهواره، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اگر برای آزادی بیان ساخته و پرداخته شده‌اند، امّا زیر چتر اطلاعاتی و اشراف غرب فعالیت دارند و اگر روزی از راه برسد که این فضا بخواهد مستقل عمل کند و دیگر آزادی بیان خود را فدای غربی‌ها نکند، همانند مدیر رسمی تلگرام بازداشت خواهد شد.

نجفی گفت: فضای مجازی با زندگی ما مستقیماً درگیر شده است، اینکه می‌گویم تنها یک مصرف‌کننده هستیم به‌این‌علت است که در این فضا به اصلاح آزادی بیان، نمی‌توانید واقعیت ظلم و ستم جهان را به گوش مردم برسانید و فقط باید در چهارچوبی حرکت کنید که برای ما و بدون اطلاع از آن وضع شده و ما فقط محکوم به تحکیم هستیم.

 *ایجاد یک رسانه جهانی به نام ایران نیاز جدی امروز است

مریم کاکاخان‌پور عضو هیئت‌علمی دانشگاه بیجار گفت: وقتی در دنیا می‌بینیم که از ماهواره تا نرم‌افزارهای چند رسانه‌ای علیه دین اسلام و قرآن کار و فعالیت دارند و نام آن را آزادی بیان غربی گذاشته‌اند و هر عکس و مطلبی که در روشنگری ابعاد تاریک غرب منتشر شود، با تمام قدرت آن را حذف، کاربر را مسدود و مورد تحریم قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: امروز فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مردم را از لذت یک خانواده صمیمی و سنتی محروم کرده است، چون تمام سیاست غرب در تمامی رسانه‌های مورد استفاده، دستور عمل کم‌رنگ کردند بنیاد خانواده و حذف نقش والدین در هدایت فرزندان را دنبال می‌کنند تا نیروی جوان آینده، بدون نقش‌پذیری در آینده کشورش، یک مصرف‌کننده بی‌خاصیت بماند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه بیجار توضیح داد: شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بیشترین توجه خود را به مسائل اخلاقی، خیانت و تجاوز اختصاص داده‌اند، شاید برای برخی این تصور ایجاد شده باشد که اتفاقی و معمولی است، زیرا یک کاربری که حق اعتراض ندارد، به این باور رسیده است که هرچه در این بنگاه‌های هرزه‌نگاری منتشر می‌شود، درست است، زیرا مسائل اجتماعی را تحت‌الشعاع قرار داده است.

کاکاخان‌پور توضیح داد: مادامی که ما رسانه‌ای قوی و مستقل برای بیان واقعیت‌ها نداریم، سانسور سازی شدید غرب علیه اطلاعات آزاد دنیا وجود دارد و هیچ‌گاه مردم نمی‌دانند و درک نخواهند کرد که در خارج از مرزهای کشورشان، علیه یک جمعیت مظلوم و بی‌دفاع، چه جنایت‌هایی در حال انجام است و شاید هرگز از این موضوع خبردار نشوند.

وی با اشاره به اینکه اگر به تاریخچه شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهایی که در همین محور فعالیت دارند نگاه کنیم، عملاً آزادی وجود ندارد، گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در کشورهای درحال‌توسعه، حجم بالایی از شایعات و اخبار کذب در راستای سیاست‌های استکبار جهانی است، زیرا جوانان و نسل آینده‌ساز در این کشورها نباید به قدرت تفکر دست یابد و برای آینده بهتر تصمیم بگیرد.

 *نقض حریم خصوصی افراد، انزوا و دورماندن از محیط‌های واقعی اجتماعی

اسدالله میرزایی کارشناس مسائل مذهبی گفت: فرهنگ مهم‌ترین مسئله‌ای است که در فضای مجازی وارونه جلوه داده می‌شود، در شبکه‌های اجتماعی پر طرف‌دار امروزی، افرادی که در گروه‌ها و کانال‌های موجود عضویت دارند، خواه‌ناخواه با فرهنگی آشنا می‌شوند و قوانین آن را یاد می‌گیرند که هیچ تاریخچه معتبری ندارد و فقط در فضای مجازی متولد شده است.

وی افزود: تأثیرپذیری از اخبار کذب، وارونه و هدف‌گذاری شده توسط غرب مهم‌ترین جنگی است که دشمنان پس از نتیجه شکست مقابله فیزیکی در قالب جنگ، بر روی نسل جوان و خانواده‌ها متمرکز شده‌اند و سانسورچی‌های بزرگی را به استخدام درآورد یا مدیرانی مثل تلگرام را به‌زور تهدید، تحت سلطه خود قرارداد تا به هدف نابودی جبهه مقابل دست یابند.

میرزایی توضیح داد: در این میان ایران تنها قربانی این آزادی بیان غربی نیست، تمامی ملت‌های جهان امروز که در برابر ظلم ایستادگی می‌کنند از این سیاست غربی کشیده‌اند، مردمانی که حق یک زندگی آرام و آزادانه را ندارند و باید زیر چکمه‌های بیگانه آن‌سوی دنیا، اعتراض نکنند.

وی افزود: مالکان و خالقان نرم‌افزارهای پیام‌رسان به تصور اینکه آزادی در تولید فناوری و دسترسی به اطلاعات در جهان وجود دارد، نمی‌دانند که اگر روزی با همین تصور و تفکر، قصد داشتند اقدامی روشن‌گرایانه علیه غرب داشته باشند، دیگر در زمره فعالان اجتماعی و فضای مجازی نیستند و با برچسب یک متجاوز و گنهکار، راهی زندان می‌شوند.

این کارشناس توضیح داد: روزی که می‌گفتند آمریکا و انگلیس در ایران خوی استعماری دارند و برای رسیدن به هدف و مستمری بیشتر، پایبند به هیچ قانونی و حریمی نیستند، تصورش دور از ذهن نبود که هر روز که بگذرد و اخبار و اطلاعات بیشتری منتشر شود، این رفتار استعمارگرایانه به سمت رسانه هم سوق می‌یابد تا فقط آنچه را که می‌خواهند به مردم بفروشند.

 *جریان تبادل اخبار و اطلاعات را در بستر آزاداندیشی

حجت‌الاسلام حمید مبارک آبادی استاد حوزه و دانشگاه بیجار گفت: در دنیای مجازی که قرار است آزادی بیان در بستر آزاداندیشی و استقلال شکوفا شود درواقع با این سیاست خصمانه و حیله گرایانه آمریکا و انگلیس، در واقع کاربران فضای مجازی با دستان باز و روح اسیر شده به مسلخ می‌روند و به نام آزادی و باغ اروپا گردن زده می‌شوند.

وی با طرح این سؤال که چرا در همین کشورهای توسعه‌یافته و مدعی حقوق بشر و آزادی بیان، تمامی جنگ‌ها و تجاوزات به انسان‌ها و ملت‌ها، یک سر آن به دولت‌های غربی ارتباط دارد؟ گفت: اگر جوانان بافرهنگ و سواد ایران و حتی کشورهای درحال‌توسعه درک کنند آنچه که در فضای مجازی و از سکوهای بیگانه منتشر می‌شود، اخباری سراسر مهندسی شده و برنامه‌ریزی‌شده است، می‌توان به دنیایی پر از آرامش امیدوار بود.

این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: این واقعیت در تاریخ به تکرار وجود دارد که کارفرمایان فضای مجازی، همان افرادی هستند که به دنبال سودآوری بیشتر هستند، این به دان معنا است که اگر ذره‌ای منافع آنها به خطر افتاده و متضرر شوند، هیچ خط قرمزی از جمله آزادی بیان را تاب نخواهند آورد و به‌شدت آن را سانسور و وارونه منعکس خواهند کرد.

وی ادامه داد: مادامی که در فضای مجازی شما مجبور هستید حرفی را خلاف قوانین حذف و مسدود شدن حساب کاربری نزنید، عملاً بستر آزاد اندیشی وجود ندارد و نمی‌توان نام آن را جریان تبادل اخبار و اطلاعات خواند، زیرا حرف آزادی با سرکوب، بازداشت و وارونه جلوه‌دادن واقعیت‌ها هم اکنون در غرب مدعی با شدت در جریان است و هیچ‌گاه صدای واقعیت کلمه به گوش مردمان آزادی‌خواه جهان نخواهد رسید.

گزارش از مهوش رحیمی

انتهای خبر/

تبلیغات

مطالب مرتبط

۲۹ اسفند ۱۴۰۲

دعوت مریوانی‌ها از مردم سراسر کشور برای بازدید از اماکن گردشگری این شهر زیبا+ فیلم

۳۱ تیر ۱۴۰۳

حلقه کتاب‌خوانی کودکان در هوارنشینی بیساران

۲ فروردین ۱۴۰۳

هوای کردستان هفته آینده بارانی است

۵ فروردین ۱۴۰۳

اسکان اضطراری مسافران نوروزی در شهرستان بانه

۶ اردیبهشت ۱۴۰۰

مخاطب از اتفاقات پیش‌روی “احضار” غافلگیر می‌شود

۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

چشم‌انداز خودکفایی در تولید کودهای کشاورزی

۲۱ آبان ۱۴۰۳

گنجینه‌های پنهان در خاک و آسمان ایران

۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

گامی نو در ترویج زبان و ادبیات کردی

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

لغو پاسخ

تبلیغات

جدیدترین مطالب

آرشیو خبر ها
  • ویژه اسلاید ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

    چشم‌انداز خودکفایی در تولید کودهای کشاورزی

  • ویژه اسلاید ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

    نبرد خاموش با اعتیاد

  • ویژه اسلاید ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

    هجوم به تاریخ و مقدسات

  • ویژه اسلاید ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

    گامی نو در ترویج زبان و ادبیات کردی

  • ویژه اسلاید ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

    روایتی از زاگرسِ زخم‌خورده ولی زنده

  • ویژه اسلاید ۲۶ اسفند ۱۴۰۳

    بازپس گیری 5 هکتار زمین صنعتی در کردستان

پربازدیدترین موسیقی ها

  • بازدید: 1,809 شفاف‌سازی ۶ ناشر بورسی در سامانه کدال
  • بازدید: 1,374 خیانت امنیتی و بازی جدید غربگرایان برای انتخابات
  • بازدید: 1,275 پیشخوان روزنامه های دوم مرداد 1402
  • بازدید: 1,165 مصوبه ۱۰ بندی حمایتی دولت از بورس به لایحه بودجه پیوست شد
  • بازدید: 1,125 مخاطب از اتفاقات پیش‌روی “احضار” غافلگیر می‌شود
  • بازدید: 1,084 ریزش دلار و ریزش بورس؟
  • بازدید: 1,004 ارتقای بازار سرمایه در پیش نویس اصلاحی

جدیدترین مطالب

  • چشم‌انداز خودکفایی در تولید کودهای کشاورزی
  • یادداشت؛ نبرد خاموش با اعتیاد
  • یادداشت؛ هجوم به تاریخ و مقدسات
  • جایزه بین‌المللی «قلم هه‌ژار»؛ گامی نو در ترویج زبان و ادبیات کردی
  • گزارش؛ روایتی از زاگرسِ زخم‌خورده ولی زنده
  • مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان خبر داد:  بازپس گیری 5 هکتار زمین صنعتی در کردستان
  • مسئول بسیج کارمندان کردستان خبر داد: برگزاری طرح افطاری و میز خدمت در مساجد مناطق محروم سنندج

اطلاعات تماس

سنندج 

دسترسی سریع

  • سرویس ورزشی
  • سرویس سیاسی
  • سرویس اجتماعی
  • سرویس اقتصادی
  • سرویس فرهنگی
Menu
  • سرویس ورزشی
  • سرویس سیاسی
  • سرویس اجتماعی
  • سرویس اقتصادی
  • سرویس فرهنگی

مجوز پایگاه خبری

شبکه های اجتماعی

Telegram Rss Instagram