
زنان از اقشار توانمند جامعه هستند/ 23 زن مدیر در 10 شهرستان استان کردستان

مشاور امور بانوان استانداری کردستان گفت: زنان در جامعه یک قشر ناتوان و ضعیف نیستند و نیمی از استعداد و جمعیت جامعه را شامل می شوند.
به گزارش آفتاب دل، لیلا آژیر مشاور امور بانوان استانداری کردستان در نشست مشورتی مشاورین امور بانوان فرمانداری های کردستان در سالن جلسات فرمانداری دیواندره با اشاره به فعال بودن امور بانوان این فرمانداری گفت: نمود کارهای مثبت امور بانوان فرمانداری دیواندره در سراسر استان دیده شده و امیدواریم که بیش از این نیز افزایش یابد.
وی افزود: از گفته تا عمل فاصله بسیار است و ما می بینیم که در مورد امور بانوان در سطح بحث های کلان کشور مشکلات زیادی وجود دارد که به ایدئولوژی و دیدگاه ها برمی گردد.
آژیر تصریح کرد: زنان در جامعه یک قشر ناتوان و ضعیف نیستند و نیمی از استعداد و جمعیت جامعه را شامل می شوند اما متاسفانه با این وجود ناتوان و ضعیف عمل کرده اند و باید توجه داشت که زنان و مردان بازوهای توانمند جامعه هستند که بایستی به درستی از توانایی های آنان استفاده کرد.
وی با اشاره به سهم زنان در تولید ناخالص ملی کشور اظهار داشت: صنایع کوچک و مشاغل خانگی که متاسفانه ما به آن به چشم مشاغل زنانه و خرد نگاه می کنیم تاثیر زیادی در اقتصاد داشته و در کل بسیاری از کشورهای پیشرفته به سوی صنایع کوچک و واحدهای تولیدی کوچک رفته ولی ما آن را در قالب فرش بافی می بینیم که باید توسعه این مشاغل مورد توجه قرار گیرد.
مشاور امور بانوان استانداری کردستان خاطرنشان ساخت: یکی از معضلات مهم در استان کردستان افزایش زنان تحصیل کرده بیکار و نبود و کمبود فرصت های شغلی برای زنان و همچنین بحث مشارکتهای سیاسی،اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی زنان است که این زنگ خطر را برای زنان کردستان به صدا در آورده است و با یک رکود و جمود در بحث بانوان مواجه هستیم.
وی افزود: متاسفانه تا کنون نتوانسته ایم آنچنان که باید و شاید به وضعیت مطلوب دست یابیم و فاصله زیادی با آن داریم حتی در مقایسه با مناطق دیگری از کشور واقعا از نظر فرهنگی در جایگاه ما نیستند وقتی ما ادعا می کنیم استان کردستان یک استان فرهنگی است باید به آن سمت هم برویم ویکی از ملاک ها مشارکت زنان می باشد و ما در این زمینه رتبه خوبی نداریم.
آژیر با پرداختن به مسائل و مشکلات زنان در این جلسه گفت: مسئله اول بحث معیشت و اقتصاد است و این یکی از راهکارهای ما برای خروج از این جمود می باشدکه دامن گیر قشر بانوان استان شده است و راهکار سهل الوصولی که در اختیار داریم قدم گذاشتن به سمت مشاغل خانگی و صنایع کوچک است و ما می توانیم این تحول را در حوزه زنان شاهد باشیم ولی تنها به این نمی توان بسنده کرد.
وی با اشاره به مشارکت سیاسی زنان اظهار داشت: مشارکت سیاسی از زنان را نداشته ایم صرف حضور در مشارکت های سیاسی فقط حضور در مناسبت ها بوده است که زنان شاغل ما در جامعه حضور داشته اند که باز هم برای ما جای نگرانی است چرا که همه زنان ما شاغل نیستند بلکه باید کلیه اقشار را در نظر بگیریم و جمعیت بسیاری از زنان استان خانه دار هستند که این نیازمند یک برنامه ریزی منسجم و یک وحدت رویه است که ما بتوانیم مشارکت های اجتماعی و سیاسی و فرهنگی زنان را جلب کنیم.
مشاور امور بانوان استانداری کردستان خاطرنشان ساخت: یکی از راهکارها برای مشارکت سیاسی بانوان در نظر گرفتن مشوق هایی برای ترغیب زنان برای شروع فعالیت های حزبی و سیاسی می باشد که تشکیل سمن ها یکی از ابزارهای اصلی ما برای جلب مشارکت بانوان است و می توانیم در مناسبت های مختلف با ویژه برنامه ها زنان را به عرصه اجتماع بکشانیم.
لیلا آژیر گفت: یکی از آسیب هایی که در کشور و استان، خصوصا در عرصه آسیب های اجتماعی دامنگیر ما شده است این است که بانوان ما دیده نمی شوند و برای دیده شدن متاسفانه گاهی به سمت منفی دیده شدن قدم برداشته اند و این یکی از مشکلات ماست وقتی که جامعه فضا و فرصت و امکانات و پتانسیل را فراهم نمی کند تا ما توانمندی ها و استعدادهای بانوان را ببینیم تا آنها را به همکاری و چالش بکشانیم این آسیب های اجتماعی از آن نتیجه خواهد شد.
وی افزود: آمارها در طول یک سال فعالیت و مدیریت زنان در ظرفیت زنان استفاده کنیم متاسفانه در 10 شهرستان استان ما 23 مدیر زن داشته ایم یعنی در هر شهرستان 2 الی 3 نفر بوده و تازه اگر بعضی پستها را مدیریتی در نظر بگیریم چون در برخی شهرستان ها مربی مهد کودک را برای ما مدیر معرفی کرده اند در صورتیکه مهد کودک یک واحد خصوصی می باشد و واحد دولتی نیست و این جای تاسف دارد و این می رساند که آیا در ادارات شهرستانها زنان توانمند نداریم که در پست های مدیریتی استفاده کنیم در صورتیکه در هر جایی ما از مدیریت زنان استفاده کرده ایم واقعا نتیجه گرفته ایم واین یکی از مطالبات ما از فرمانداری های استان است که از زنان در پست های مدیریتی استفاده شود.
آژیر اظهار داشت: بانوان نیازمند یک فضای ویژه و اختصاصی برای خود هستند چرا که در بسیاری از شهرهای کشور در سطح بخش برای بانوان پارک وجود دارد در صورتیکه در استان ما تنها یک پارک بانوان در مرکز استان وجود دارد که آن هم تا الان با قریب گذشت یک سال هنوز تجهیز نشده است و یکی از بحث های مهم آماده کردن فضا در جامعه برای بانوان است و یکی از کارهایی که در شهرستان ها پیگیری خواهیم کرد ایجاد پارک بانوان خواهد بود.
مشاور امور بانوان به وضعیت مکان های ورزش بانوان در استان اشاره نمود و گفت: از دیگر مطالبات ما، مکان های ورزشی ویژه بانوان می باشد که فضای ورزشی لازم برای آنها اختصاص داده شود و چنانچه در حال حاضر به دلیل مشکلات موجود در دسترس نباشد توسعه ورزشهای همگانی برای ما در کوتاه مدت هزینه ای در برنخواهد داشت و این یک راهکار در دسترس وبرای جبران کمبود فضای ورزشی است چون که آنچه ما الان در روستاها هم با ضعف حرکتی بانوان مواجه هستیم چیزی که در چند دهه گذشته اگر از آن صحبت می کردید غیر قابل باور بود که ما در روستا ضعف حرکتی داشته باشیم اما با وجود تکنولوژی و زندگی ماشینی به روستاها هم نفوذ کرده است و زنان روستایی در معرض آسیب قرار گرفته اند.
وی به بحث آسیب های اجتماعی پرداخت و خاطرنشان ساخت: بیشترین بحث آسیب های اجتماعی که زنان را در معرض قرار داده است و به کمبود بستر و فضای اجتماعی برمی گردد، بحث اعتیاد می باشد شاید اگر روزی از اعتیاد زنان در کردستان می گفتند برای ما غیر قابل هضم بود ولی با رشد مصرف دخانیات و مصرف الکل و مواد مخدر جدی روبرو هستیم و فعلا در در مرکز استان یک کمپ ترک اعتیاد بانوان داریم که متاسفانه آن هم مسائل و مشکلات خاص خود را دارد.
آژیر در پایان افزود: موضوع مهم دیگر به حاشیه کشیده شدن زنان و مدیریت زنان در سایه است که باید این مدیریت ظهور پیدا کند و فرمانداری ها در نظر بگیرند که زنان نباید در سایه باشند و اعتماد به نفس آنها را از بین ببرند و برنامه ریزی انجام دهند که از ظرفیت بانوان استفاده کنند.
منبع: کردتودی
برچسب ها :
لیلا آژیرفرمانداری دیواندرهنشست مشاورین بانواننظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- جزئیات حادثه مرگبار در تالار عروسی سقز از زبان داماد
- 24 شرط بخشش اضافه خدمت سنواتی سربازان
- ازدواج و فرصت هایی ناب که برای شما به وجود خواهد آمد
- کمخونی و ۱۴ سوال رایج درباره آن
- ازدواج مجید اخشابی خواننده مشهور پاپ از شهرت تا دکترای هنر
- فال روزانه ۱۶/ ۰۹/ ۱۳۹۸
- کدام خانوارها باید منتظر یارانه بنزین باشند
- ۷ حرفی که هرگز نباید به کسی بگویید
- واکنش کاربران به انفجار در تالار عروسی سقز به همراه صحنه های تلخ
- پروژه بلوار 24 متری کمربندی آبیدر سنندج تکمیل و آماده بهره برداری است
- فرمانده سپاه کردستان جانباختن شماری از شهروندان سقزی را تسلیت گفت
- جمعه در کردستان عزای عمومی اعلام شد/پیام تسلیت استاندار کردستان در پی جانباختن 11 شهروند سقزی
- جزئیات حادثه آتشسوزی در سقز/جانباختن 11 نفر در تالار عروسی/5 نفر از کشتهشدگان، کودک هستند + تصویر
- انفجار گاز در تالار عروسی شهر سقز ۱۱ کشته و ۲۰ زخمی برجای گذاشت
- فال روزانه ۱۴/ ۰۹/ ۱۳۹۸
- سرطان و ۵ خوراکی مبارز!
- سقوط کودک 5 ساله سنندجی به داخل داکت آپارتمان 5 طبقه در بهاران سنندج + تصویر
- حک شدن آیات قرآن بر قلب حافظ کمسواد قرآنی
- مقام ششم کردستان در تولید گردوی کشور
- فال روزانه ۱۳/ ۰۹/ ۱۳۹۸
- کاشت هایی که نانی نداشت/ وقتی ۵۰۰ لیتر آب به قیمت 120 تومان به فروش میرسد
- تاریکی چشم، روشنایی امید!
- توضيح شرکت لبنیاتی " پاک آرا " درباره افزايش قيمت شيرنایلونی
- کارت زرد بیکاران کُردستانی به دولت/ کلیدی که در قفل بیکاری شکست!
- ترک تحصیل از مدرسه؛ راهی که پیش روی این دختران روستایی است + عکس
- زندگی هایی که بوی دود می دهد/ سیکل؛ میانگین تحصیل زنان معتاد در کردستان
- زندگیهایی با ویترین شاد اما واقعیتی تلخ / «جدایی خاموش» زنگار حلقه های طلایی« ازدواج »
- نقشِ خیالانگیز «هنر» بر خشتوگل معماری های سنتی/ معماری و هنر بدون هم معنا ندارند
- مردم کردستان بیکارتر شدند!
- ماجرای زن مریوانی که برای همسرش زن دوم گرفت + عکس

دانش آموزانی که بخاطر فقر مالی و کارگری بی خیال مدرسه شدند!
زمزمه محبت آقا معلم زیر سقف دبستان قورت دره/ کانکس جای کلاس درس
عجایب حیرت انگیز متکدیان در سنندج / از گدایی با درآمد 100 میلیونی تا متکدی های مرفه نشین شمال شهری!
سکوت سرای تنهایی، چه حرف و حکایتها دارد / 80 درصد سالمندان دایرة المعارف های فراموش شده اند
رشد فزاینده ساخت و سازهای غیر مجاز در سنندج/ راهکار: جریمه یا قلع و قمع؟
روایتی از زندگی بانو سکینه بعد از سالها دوری فرزند/ کردستان لیاقت شهیدی همچون شهید فهمیده را داشت
کارآفرین بانه ای در فروشگاه اینترنتی برای ۱۲۰ نفر اشتغال زایی کرد
رونق صنعت قالی بافی بیجار در گرو توجه مسوولان /قانون های دست و پا گیر رمق تولید کننده را می گیرد+ عکس
تاریکی چشم، روشنایی امید!
میوه های خشک، 150 نفر را روانه ی بازار کرد / بانویی که از پستی و بلندی های کارآفرینی می گوید
بحران هویتی و نفوذ فرهنگ بیگانه بزرگترین آسیب اجتماعی در میان جوانان امروزی
مسجد، مهمترین ملجا و سنگر مستحکم جوانان
آسیب اجتماعی زخمی برای جامعه / اهمیت کالبد شکافانه در ریشه یابی مسائل زنان
حملات تروریستی تهران و نگاهی ناسیونالیستی / داعش به دنبال القای تفکرجهادگرایی سلفی است
کردستان جزء رتبه های اول خودکشی در ایران / خودسوزی؛ دردناك ترين و بی رحمانه ترين راه فرار از زندگی