
حضور زینب وار بانوان در کنار جوانان حسینی سرزمینشان در حماسه 9 دی

اگر نیک بیندیشیم از ابتدای خلقت تاکنون شاهد نقش بی بدیل زنان در تاریخ بوده ایم، بنابراین بررسی نقش زنان در تاریخ زندگی بشریت از صدر اسلام تاکنون و در دوران پیش از انقلاب اسلامی و سپس جنگ تحمیلی و در زمان حاضر رشد و بالندگی زنان مسلمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی را تبیین می نماید.
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، اگر نیک بیندیشیم از ابتدای خلقت تاکنون شاهد نقش بی بدیل زنان در تاریخ بوده ایم، بنابراین بررسی نقش زنان در تاریخ زندگی بشریت از صدر اسلام تاکنون و در دوران پیش از انقلاب اسلامی و سپس جنگ تحمیلی و در زمان حاضر رشد و بالندگی زنان مسلمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی را تبیین می نماید. زنان به عنوان نیمی از جمعیت ایران اسلامی همیشه در خلق حماسه های انقلاب و بعد از آن سهم برابری با مردان داشته اند.
روزشمار جمهوري اسلامي ايران، سرشار از حوادثي شگفتانگير است كه هر كدام به تنهايي عبرتآموز و قابل تامل و تعمق و تحليل ميباشد. اما در اين ميان برخي روزها از امتيازي خاص برخوردارند و يادآور رويدادي سرنوشتساز هستند كه ميتوان تعبير نقطه عطف را درباره آنها به كار برد و نهم دي ماه 1388 يكي از آن روزهاست. پايداري و استقامت زنان مسلمان ايران در راه حفظ ارزش ها و آرمان ها و حراست از اعتقادات ستودني است و این پایداری و استقامت را ما در روز نه دی 88 نیز بار دیگر شاهد بودیم، چرا كه زنان در طول تاريخ اثبات كردند كه در تمام صحنه ها اعم از نظامي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي كمتر از مردان نبوده اند.
ملت سلحشور و فهیم ايران اسلامی، چه زن و چه مرد، بارها رشد و شعور بالاي انقلابي خود را در مقاطع مختلف اثبات كرده اند و از بدو انقلاب تاكنون، هر زمان كه نظام جمهوري اسلامي به حضور و مشاركت آن ها نياز داشته است، آنها با تمام توان براي دفاع از انقلاب و نظامشان در عرصه حاضر بودهاند، بنابراین در حماسه ی نه دی زنان نیز پا به پای مردان به دفاع از کشورشان پرداختند در نتیجه نقش زنان نیز در حماسه ی 9 دی ستودنی است. بانوان مظهر توانمندی مردان بودند و در دوران هشت سال دفاع مقدس زنان در فعالیت هایی نظیر انقلاب اسلامی حضور داشتند زیرا زنان بسیاری بودند که از جان و مال خود در راه اعتقاد خود گذشتند .
زنان مومن و انقلابی همواره دوشادوش مردان در صحنه ی دفاع از انقلاب با بصیرت افزایی در قالب تشکل های دانشجویی ، هیئت های مذهبی ، حسینیه ها ، با قلم و زبان به ابعاد فتنه و نقشه های دشمن پرداختند.
زنان جامعه ایران را باید جدای از جنسیت زنانگی در جایگاه مادری و همسری مد نظر قرار داد . اگر نبود همراهی و همکاری مادران و همسران در بحث دفاع از انقلاب در 9 دی ، حماسه ای به شکوهمندی 9 دی صورت نمی گرفت.
زنان مسلمان ايرانی با الهام از تعاليم اسلامی و با تأسی از دخت ولایت حضرت زینب (س) با شجاعت و شهامت وصف ناشدنی، در صحنه های مختلفی حتی در ميدان های رزم حضور يافتند. و زنان و به خصوص مادران، همسران،خواهران و دختران شهدا، جانبازان و اسرا، نقش به سزایی در ترویج ارزشها و فرهنگ روزهای آتش و خون دارند. بنابراین حضور زنان در حماسه ی نه دی، همچو حضور آنان در هشت سال دفاع پیروزمند انقلاب اسلامی بود.
روز نهم دي ماه در تاريخ انقلاب اسلامي با عنوان روز «بصيرت» تبديل به يوم الله و ماندگار گرديد. در اين روز ماندگار و تاريخي ملت هميشه در صحنه ايران اسلامي، حماسه اي ديگر آفريد و دشمنان خدا و دينش را مأيوس و نااميد ساخت. چندسال است که از فتنه ی 88 و همچنین حوادث روز عاشورا و حماسه ی جاویدان و به یاد ماندنی 9 دی می گذرد . اما این خاطرات آنقدر در نزد ملت ایران تلخ و شیرین بود که این وقایع و اتفاقات را در ذهن ماندگار کرد . اما مهمترین اتفاقی که رخ داد، حماسه ی 9 دی بود.
پر رنگ بودن نقش و حضور زنان در جنبش های انقلاب اسلامی شهرتی جهانی دارد و نقش زنان مسلمان در پیشگاه و راهبردهای انقلاب اسلامی بویژه در هماهنگی با حرکت مردان در جریان شکل گیری انقلاب و تحولات فرهنگی و اجتماعی جامعه نقش اساسی بر شمرده شده است و بدون شک حضور زنان در همه ی صحنه ها یکی از ارکان اصلی پیروزی انقلاب اسلامی در تمام دوران بر استکبار جهانی بوده است . زنان ایرانی با بهره جستن از سیره بانوی بزرگ اسلام حضرت زینب (س)، سهم کمی در خلق این حماسه نداشتند.
در فتنه ی 88، دو روز بعد از حوادث عاشورا، آن قضیه ی عظیم نهم دی به راه افتاد. همان وقت بعضی از ناظران خارجی که از نزدیک دیده بودند، در مطبوعات غربی نوشتند و ما دیدیم، که گفته بودند آنچه در نهم دی در ایران پیش آمد، جز در تشییع جنازه ی امام، چنین اجتماعی، چنین شوری دیده نشده بود. این را مردم کردند. حضور مردم اینجوری است.
زنان مسلمان ايران اسلامي كه حضوري به عظمت و وسعت تاريخ داشتند وحماسه هاي سترگ و ايثارگري هاي فراموش نشدني در طول پيروزي انقلاب و حاكميت ارزش هاي اسلامي به يادگار گذاشته بودند و در جهت حفظ دست آوردهاي انقلابي و آرمانهاي والاي اسلامي و پيشبرد اهداف الهي به فيض عظيم شهادت نائل آمده بودند و همچون گوهري زرين بر تارك ايران اسلامي مي درخشيدند.
هرچند بعيد است دشمن از سرمايهگذاريهاي خويش طي ساليان متمادي گذشته مايوس نشده باشد و چه بسا مهرههاي جديدي را جايگزين مهرههاي سوخته كند و لذا هوشياري ايجاب ميكند كه غائله فتنه 88 را خاتمه يافته نينگاريم و در پرتو مشعل روشنگر نهم دي ماه، رد پا و اثر انگشت دشمن را هوشيارانه شناسايي كنيم اما بيترديد با شكست سياسي جريان فتنه در اين مقطع تاريخي،برخي پردهها كنار رفت و بسياري از اسرار پشت پرده آشكار شد و ماموران مستقيم نظام سلطه جهاني در جريان محاكمات خويش، ابعاد گسترده و پيچيده برنامهريزي درازمدت بيگانگان را براي براندازي، شفاف ساختند.
و اينچنين شد كه نهم دي ماه با محرم در آميخت و عاشورايي ديگر شد و پرچم برافراشته و مشعل هدايتگر و كشتي نجات بخش امام حسين (ع) بار ديگر به ياري ملت ايران شتافت و حماسهاي ماندگار خلق كرد.
بر اين اساس،واقعيت آن است كه فضاي مالامال از شبهه و توهم و فتنه سال 88، آخرين مرحله از سالها برنامهريزي و توطئه دشمنان خارجي و ياران داخليشان بود چنانكه رهبري معظم انقلاب اسلامي فرمودند:
«اين فتنه منحصر به حضور عدهاي افراد در خيابانها نبود بلكه ناشي از يك بيماري بود كه با اقدامات سياسي و امنيتي قابل دفع شدن نبود و به يك حضور عظيم مردمي نياز داشت كه چنين هم شد.»
در روز نه دی راهپيمايان زن بسيار پرشور وشعور به خيابان ها آمدند و تجلي وحدت خود را با ولايت به رخ جهانيان کشيدند. چهارشنبه 9 دي ماه 88 روزي بود که در آن مردم با بصيرت تام مولاي خويش را تنها نگذاشتند و براي محکوميت حرمت شکنان عاشورا بي دريغ همگي به پاخاستند. اما يکي از دلايلي که بر اهميت حماسه 9 دي مي افزايد تبلور اين حماسه مردمي در کوران فتنه است. در9 دي 88 وقايعي رقم خورد که کشور ما چند ماه را در آتش فتنه ها گذرانده بود و حتي برخي از خواص نيز مردود مشروط شده بودند . اما مردم در بزنگاه خطر وارد عرصه شدند و تومار فتنه و فتنه گران را در هم پيچيدند. زنان با حضور تاثر گذار خود در خیابانها و با نشان دادن واکنش های ماندگار به غرب و فتنه گران فهماندند که زنان در این کشور سهم برابری با مردان دارند.
اما حماسه تاريخي نهم دي نشان داد جامعه ايران يک جامعه مذهبي، انقلابي، معتقد به خط امام خميني(ره)، وفادار به ولايت فقيه و داراي سلايق و علايق مختلف است. اما در اصول و محکمات خود که همان اسلام، انقلاب، ولايت فقيه، شعارهاي استکبارستيزانه و صهيونيسم ستيزانه است يکصدا و مستحکم و زن و مرد را نمی شناسد.
مشارکت زنان در رشد جامعه امری ضروری است و زن باید با همه ی توانایی ها، صلاحیت های علمی و تربیتی و امکانات مادی و معنوی که دارد و او را در برابر پرورددگار خود و جامعه اش مسئول می سازد، به ایفای نقش پرداخته و خودش را مسئول محقق ساختن خواسته های جامعه، همنوعان و خود بداند و به تعبیر مقام معظم رهبری همان بصیرت و روشنگری می باشد و به جامعه اش تعصب و غیرت سالم داشته باشد از آن ها در مقابل بدی ها، کجروی ها و افراط و تفریط ها حمایت کند.فتنه گران بدانند همه مردم بخصوص زنان مسلمان و با بصیرت ایران همیشه در صحنه دفاع از ارزشهای انقلاب و ولایت حاضر خواهند بود.
مقاله از غریبه رحیمی
انتهای پیام/
برچسب ها :
نظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- ارسال 24 اثر هنری از هنرمندان کُردستانی به جشنواره ملی فانوس
- پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به ۴۲۰۰ نیازمند کردستانی
- واکنش امیرحسین رستمی به تولد فرزند سوم کیت میدلتون!
- خواستگاری یک هوادار خانم از محمد صلاح در ورزشگاه!!
- فوت یک نفر بر اثر نزاع خیابانی در مریوان
- ایجاد اشتغال برای ۳۷۰ کردستانی در قالب طرح تکاپو/ اختصاص ۹ میلیارد تومان اعتبار در حوزه ی مشاغل خانگی
- تغییر چهره و ظاهر محسوس نگار فروزنده بازیگر کم پیدا سینما
- تصاویر و حاشیه های چهارمین روز جشنواره جهانی فجر
- آشنایی با داروی مترونیدازول از دسته داروهای ضدعفونت
- فال روزانه ۰۴ / ۰۲/ ۱۳۹۷
- ریما رامین فر ، از پدرِ کارخانه دار تا همسرِ هنرمند! | سبک زندگی افراد مشهور (۲۱۸)
- نکاتی که خوش پوشها باید رعایت کنند
- دختر 20 ساله مریوانی خود را حلق آویز کرد
- ایثارگریها و رشادتهای 562 زن شهیده کردستانی
- روستای دره تفی ، شهری برای زندگی آسوده لک لک ها
- تحقق اقتصاد مقاومتی گامی به سمت رفع بیکاری/برداشت 20 تن قارچ در مساحت 100 متر
- پنج چای با خواص جادویی و منحصر به فرد برای کاهش وزن
- اسیدپاشی روی زن جوان توسط همسرش در تبریز!!
- تصاویر دیدنی از روشنک عجمیان در حال ورزش صبحگاهی
- حواشی و تصاویر جذاب جشنواره جهانی فجر ۳۶ | از دست ندادن مریلا زارعی با هنرمند چینی تا کمی دعوا!
- توضيح شرکت لبنیاتی " پاک آرا " درباره افزايش قيمت شيرنایلونی
- کارت زرد بیکاران کُردستانی به دولت/ کلیدی که در قفل بیکاری شکست!
- ترک تحصیل از مدرسه؛ راهی که پیش روی این دختران روستایی است + عکس
- زندگیهایی با ویترین شاد اما واقعیتی تلخ / «جدایی خاموش» زنگار حلقه های طلایی« ازدواج »
- نقشِ خیالانگیز «هنر» بر خشتوگل معماری های سنتی/ معماری و هنر بدون هم معنا ندارند
- مردم کردستان بیکارتر شدند!
- ماجرای زن مریوانی که برای همسرش زن دوم گرفت + عکس
- تن پوش چینی بر قامت پوشاک داخلی/ برندپوشی به قیمت بی رونقی کالای ایرانی
- جواب رد بانک ها به خواستگاران وام / ازدواج باز هم پشت نوبت بماند !
- طراحی بزرگترین کتاب قرآن دنیا آرزوی معلم کردستانی/ اولین مشوق در این راه همسرم بود

اهمیت بسته بندی مناسب صنایع دستی در کُردستان/ قیمت بسته بندی باید پنج درصد قیمت خود محصول باشد !
سایه سنگین توقف کامیون ها در یک شهرک مسکونی / پارکی که به پارکینگ تبدیل شد !
بانوان روستایی کُردستان که حرف های زیادی برای گفتن دارند
کردستانی ها شیر محلی بخرند یا پاستوریزه؟
سایه سیاه «زندگی های مجردی» بر تن سپید خانواده/ سیل تک نفره شدن زندگی ها !
نوجوان کُردستانی که در کمتر از یک سال کل قرآن را حفظ کرد
چادر نماز؛ هدیه شهیده ی کُردستانی به خاله اش
بزرگترین هدفم رسیدن به المپیک است/ مسئولان دغدغه های ورزشکاران را رفع کنند
دستی که «قلم»ش، «خوش» مینویسد/ همسرم، بهترین مشوق من در هنر خوشنویسی است
نقشه دشمنان برای ایجاد شکاف بین اقوام ایرانی نقش برآب شد/ سپاه توان مقابله با هر نوع توطئه را دارد
بحران هویتی و نفوذ فرهنگ بیگانه بزرگترین آسیب اجتماعی در میان جوانان امروزی
مسجد، مهمترین ملجا و سنگر مستحکم جوانان
آسیب اجتماعی زخمی برای جامعه / اهمیت کالبد شکافانه در ریشه یابی مسائل زنان
حملات تروریستی تهران و نگاهی ناسیونالیستی / داعش به دنبال القای تفکرجهادگرایی سلفی است
کردستان جزء رتبه های اول خودکشی در ایران / خودسوزی؛ دردناك ترين و بی رحمانه ترين راه فرار از زندگی