
راهکار مناسب تعادل محصولات کشاورزی چیست؟
فرصت ویژه برای صادرات محصولات کشاورزی کردستان به ارمنستان/ لزوم تقویت ظرفیت بازارهای خارجی میوه و تره بار

هرزگاهی صادرات محصولات کشاورزی به سبب تصمیمات یک شبه مسئولان در اتاق های در بسته با مشکلاتی روبرو می شود که این امر موجب شده است تا صادرکنندگان دیگر در بازار های هدف جایگاهی نداشته باشند.
به گزارش آفتاب دل، طی دو دهه اخیر بیشتر تلاش دولت های مختلف بر روی رونق کشاورزی و توسعه این حوزه با هدف رسیدن به خودکفایی در محصولات غذایی و تامین امنیت غذایی کشور بوده گرفته، غافل از اینکه هر سال نیز با مشکلاتی که برای کشاورزان به وجود می آید خود دولت باز هم مجبور می شود در راستای جلوگیری از ورود ضرر و زیان به کشاورزان در بحث خرید محصولات آنان به صورت تضمین، حمایتی و اشکال مختلف دیگر وارد کار شود.
طی یک دهه اخیر در حوزه کشاورزی یک سال با مشکل کمبود سیب زمینی، یک سال پیاز، یک سال گوجه فرنگی، یک سال گندم و یک سال دیگر محصولات پر مصرف کشاورزی رو به رو شده ایم که به همین دلیل قیمت این محصولات در عرض چند روز با افزایش ناگهانی مواجه می شود و کشاورزان نیز به طمع سود بیشتر در سال بعد از آن سطح زیر کشت محصولی که در بازار دچار کمبود شده را افزایش داده و در نهایت در زمان برداشت با مشکل عرضه و کاهش قیمت و ضرر و زیان مواجه می شوند.
هرازگاهی صادرات محصولات کشاورزی به سبب تصمیمات یک شبه مسئولان در اتاق های در بسته با مشکلاتی روبرو می شود که این امر موجب شده است تا صادرکنندگان دیگر در بازار های هدف جایگاهی نداشته باشند.
با توجه به خروج صادرات محصولات کشاورزی از ریل اصلی، بسیاری از صادرکنندگان واقعی که سال ها در این حوزه فعالیت داشتند، از میدان خارج شدند که این امر بر آشفتگی بازار و کمبود محصولات کشاورزی به واسطه حضور تجار خارجی در میادین عمده فروشی و استفاده از کارت های یکبار مصرف دامن زد.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که با توجه به ریسک بالای تولید و فساد پذیری محصولات میوه و تره بار، بسیاری از صادرکنندگان به سبب اتخاذ تصمیمات یک شبه و مسائل و مشکلات پیش روی صادرات حاضر به ادامه این امر نیستند، در حالیکه در شرایط فعلی تحریم ارز آوری از اهمیت بالایی در کشور برخوردار است.
صادرات محصولات کشاورزی از ریل خارج شده است
جمیل حسینی یکی از کشاورزان دهگلانی در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل با اشاره به اینکه صادرات محصولات کشاورزی از ریل خارج شده است، بیان کرد: در حال حاضر تجار خارجی به مزارع، باغات و میادین عمده فروشی که در انحصار بخش داخلی است، ورود پیدا کرده و با خرید بی رویه و جارو زدن بازار بر نوسان قیمت در بازار دامن میزنند.
وی افزود: با توجه به مشکلات پیش روی صادرات و ریسک بالای تولید و فساد پذیری محصولات میوه و تره بار، صادرکنندگان واقعی از میدان خارج شدند.
به گفته حسینی، با توجه به شرایط فعلی تحریم و سایر هزینههای جانبی، صادرات محصولات کشاورزی به طور مویرگی در حال انجام است.
این تولید کننده محصولات کشاورزی ادامه داد: هم اکنون تجار خارجی وارد بازار عمده فروشی میشوند و با هر قیمتی اقدام به خرید محصولات کشاورزی میکنند که در نهایت با کمبود در بازار، قیمتها را افزایش میدهند.
وی با بیان اینکه هر از گاهی صادرات بی رویه محصولات در بازار داخل نوساناتی را ایجاد میکند، گفت: سازمان جهاد کشاورزی باید برنامه ریزی کنند تا کمبود محصولات در بازار داخل بر نوسان قیمت دامن نزند.
حسینی با انتقاد از این مسئله که صادرات محصولات کشاورزی با فراز و فرودهای بسیاری روبروست، اظهار کرد: با توجه به نوسان نرخ ارز و فاصله قیمت محصولات در بازار داخل و صادرات، بسیاری از تجار با ازدیاد صادرات محصولات کشاورزی و کمبود در بازار داخل بر افزایش قیمت دامن میزنند.
وی افزود: با توجه به افزایش تولید محصولات کشاورزی باید برای صادرات برنامه ریزی منسجمی صورت گیرد تا تولیدکنندگان و مصرف کنندگان متحمل زیان نشوند.
فرصت ویژه برای صادرات محصولات کشاورزی کردستان به ارمنستان
مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان از ایجاد فرصت ویژه برای صادرات محصولات کشاورزی و تولیدات دامی این استان به کشور ارمنستان خبر داد.
مهدی فتحی اظهار کرد: با توجه به مناقشات منطقه قفقاز و ایجاد مشکلات صادراتی برای تجار ترکیهای برای صادرات محصولات کشاورزی به ارمنستان این فرصت برای تولیدکنندگان ایرانی فراهم شده است تا بتوانند محصولات خود را به این کشور صادر کنند.
وی افزود: معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران فهرست کالاهای تولیدی ترکیه که به طور موقت واردات آنها به ارمنستان ممنوع اعلام شده است را به استانها اعلام کرده است.
فتحی اظهار کرد: شرکتهای علاقهمند به صادرات کالاهای مذکور به کشور ارمنستان میتوانند اسامی و مشخصات خود را در اسرع وقت به این سازمان ارسال کنند.
وی اعلام کرد: تولیدکنندگان کردستانی در بخش شیلات میتوانند کالاهایی همچون ماهی تازه یا منجمد، ماهی منجمد، فیله ماهی و در بخش تولیدات دامی گوشت، استخوان، شاخ، گرد و ضایعات آنها را صادر کنند.
فتحی عنوان کرد: در بخش کشاورزی هم تولیدکنندگان و تجار کردستانی میتوانند محصولاتی همچون پیاز و ریشه گیاهان، سایر گیاهان زنده، نهالها، شاخهها، قارچها، غنچهها و گلهای بریده شده، برگها، شاخهها، چمنها، خزه، گلسنگ، گوجه فرنگی تازه یا منجمد، پیاز، سیر، تره فرنگی تازه یا منجمد، کلم و انواع مختلف آن تازه یا منجمد، انواع کاهو تازه یا منجمد، هویج، شلغم، چغندر، کرفس، تربچه تازه یا منجمد را صادر کنند.
وی افزود: همچنین تولیدکنندگان کردستانی در بخش کشاورزی میتوانند خیار تازه، سایر سبزیجات تازه یا منجمد، سبزیجات خشک، حبوبات خشک، انواع گرده، موز تازه یا خشک، خرما، انجیر، آناناس، آووکادو، گواوا، انبه، گارسینیا تازه یا خشک، مرکبات تازه یا خشک، انگور تازه یا خشک، خربزه، هندوانه، پاپایای تازه، سیب، گلابی، به تازه، زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، آلو، توت سیاه تازه و سایر میوههای تازه، میوه خشک، وانیل، ادویه جات، زنجبیل، زعفران، زردچوبه، آویشن، برگ بو را به ارمنستان صادر کنند.
فتحی اظهار داشت: صادرات ذرت، انواع غلات، دانهها و میوههای سایر محصولات روغنی، بذرها، میوهها، کودها برای کاشت گیاهان و مشتقات آنها برای اهداف عطر، دارویی، حشره کش، روغن زیتون، مارگارین؛ ترکیب یا محصول نهایی از چربی یا روغن حیوانی یا گیاهی از دیگر محصولاتی است که کردستانیها میتوانند به ارمنستان صادر کنند.
حال با تمام این تفاسیر باید بار دیگر نشست و منتظر ماند که این بار دولت می تواند به موقع دست کشاورزانی که تمام سرمایه خود را در راه توسعه و تولید محصولات کشاورزی به کار گرفته اند را بگیرد یا بار دیگر شاهد ضرر و زیان های هنگفت به کشاورزان خواهیم بود.
انتهای پیام/
برچسب ها :
نظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- حمام تاریخی خان سنندج سفره خانه سنتی می شود
- لیست کامل آدرس و شماره تماس دادگاه ها و مراکز قضایی استان کردستان
- افزايش ۶ درصدی ازدواج در كردستان
- آغاز عملیات فاز یک حصارکشی 32 هکتار زمین آرامستان بهشت محمدی در سنندج
- دشواریهای پدرانه
- چشمانی که با مشاهده قاب عکس شهید جان می گیرند/ بیا مادر که پایانی ندارد جدایی
- هتک حرمت اشرار مسلح به رسول خدا در سراوان پشت صحنه ماجرا را مشخص کرده/ با مخلان امنیت قاطع برخورد شود
- امام علی(ع) در دیدگاه اهلسنت از جایگاه والایی برخوردار است
- کانون های همیاری اجتماعی با هدف توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی شکل می گیرند
- مهمترین گام برای لاغرشدن در روزهای پایانی سال
- کردستان با ثبت نرخ تورم 3/ 58 درصدی، در قله تورمی ایران!
- فال روزانه ۹۹/۱۲/۰۵
- ارائه مشاور حقوقی و روانشناسی رایگان به زنان زندانی در کردستان
- حرف مسئولان «صمت» خریدار ندارد/ مرغداران کُردستانی سبد همسایه را پر میکنند!
- لیگ برتر فوتبال بانوان؛ تساوی وچان کردستان و شهرداری بم
- آموزش خودمراقبتی به ۱۵ هزار خانواده کردستانی در برابر کرونا
- فال روزانه ۹۹/۱۲/۰۴
- ۹ دلیل برای اینکه دستهایتان همیشه میلرزد
- بهترین مواد غذایی برای سلامت و زیبایی زنان
- چند قدم تا نوروز؛ ۱+۱۰ پیشنهاد برای پُرپشت کردن ابرو
- اطلاعیه مهم ستادکل نیروهای مسلح/ سقوط هواپیمای مسافربری ناشی از خطای انسانی سیستم پدافندی بود
- طراحی بزرگترین کتاب قرآن دنیا آرزوی معلم کردستانی/ اولین مشوق در این راه همسرم بود
- کاشت هایی که نانی نداشت/ وقتی ۵۰۰ لیتر آب به قیمت 120 تومان به فروش میرسد
- تاریکی چشم، روشنایی امید!
- توضيح شرکت لبنیاتی " پاک آرا " درباره افزايش قيمت شيرنایلونی
- کارت زرد بیکاران کُردستانی به دولت/ کلیدی که در قفل بیکاری شکست!
- ترک تحصیل از مدرسه؛ راهی که پیش روی این دختران روستایی است + عکس
- زندگی هایی که بوی دود می دهد/ سیکل؛ میانگین تحصیل زنان معتاد در کردستان
- زندگیهایی با ویترین شاد اما واقعیتی تلخ / «جدایی خاموش» زنگار حلقه های طلایی« ازدواج »
- نقشِ خیالانگیز «هنر» بر خشتوگل معماری های سنتی/ معماری و هنر بدون هم معنا ندارند

آتش کرونا بر خرمن گردشگری روستایی/ اقامتگاه بوم گردی مکمل توسعه اقتصادی است
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی: مردم مرغ را گران نخرند کمبود نداریم
صدای خرد شدن اراضی کشاورزی بلندتر شد؛ کردستان رتبه نخست کشور در طرح رفع تداخلات اراضی غیرملی
تب کرونا نفس فعالان صنایع دستی را برید/ فروش آنلاین؛ کورسوی امید برای نجات صنعتگران
بخشنامهها و مقررات دولتی که فروشندگان لوازم خانگی را آشفته کرده است / نابسامانی به دلیل عدم اتخاذ سیاست های درست!
بانوی بی سوادی که با قدم نهادن در راه آرزوها باسواد شد
قصیده عشق 40 ساله بانوی جانباز کُردستانی/ دست و پاهایی که در خاکریزهای پشت جبهه جا ماند
میکروبهای جنگی، زخمی کهنه بر جان جانباز شیمیایی کُردستان/ تا زنده ام رزمنده ام
آرزو دارم کتابم مزین به تقریظ رهبر انقلاب باشد/ ظاهری زنانه اما باطنی با شجاعت و غیرت مردانه
احیای هنر «کاغذسازی» کردستان با دستان توانمند «کاک مسعود» / یادگاری رو به فراموشی از عهد ساسانیان
انتظارات امام خمینی (ره) از زنان جامعه ی اسلامی
بحران هویتی و نفوذ فرهنگ بیگانه بزرگترین آسیب اجتماعی در میان جوانان امروزی
مسجد، مهمترین ملجا و سنگر مستحکم جوانان
آسیب اجتماعی زخمی برای جامعه / اهمیت کالبد شکافانه در ریشه یابی مسائل زنان
حملات تروریستی تهران و نگاهی ناسیونالیستی / داعش به دنبال القای تفکرجهادگرایی سلفی است