
روستائیانی که قرار است میلیاردر شوند؛
بهره مندی یک هزار و ۱۴۰ خانوار از پروژه باغات پایاب سد آزاد/ دشتهای خشکی که به منطقه ای بکر تبدیل می شوند

یکی از پروژه های مهمی که قرار است در استان کردستان اجرا شود اجرای طرح توسعه باغات پایاب سد آزاد است، بسیج سازندگی کردستان قرار است 2 هزار و 100 هکتار زمین خشک را برای کاشت نهال اماده کند و سرانجام یک هزار و ۱۴۰ خانوار روستایی از مزایای آن بهره مند شوند.
به گزارش آفتاب دل، بسیج سازندگی استان کردستان همواره اعلام آمادگی کرده است با تمام امکانات و توان خود در مسیر پیشرفت استان گام بردارد. یکی از پروژه های مهمی که این نهاد در حال اجرای ان می باشد طرح توسعه باغات پایاب سد آزاد است، این پروژه در دو فاز 1و2 و در سطح 4300 هکتار به منظور توسعه باغات است، طراحی و تعیین نقاط چاله با استفاده از توان مهندسین خبره و 27 نفر افراد اموزش دیده انجام و همچنین عملیات چاله کنی با استفاده از ماشین آلات مکانیکی در حال اجرا است.
این پروژه یک هزار و ۱۴۰ خانوار را در روستاهای طالهوران، شویشه، خانقاه حسن جادار، تیژتیژ و قاسم آباد بهرهمند میکند.
آب مورد نیاز شبکه فرعی آبیاری تحت فشار اراضی پایاب سامانه انتقال سد آزاد از محل سامانه خط انتقال این سد به سد قوچم و در هفت نقطه آبگیر تامین و مقرر است بر اساس برنامه مصوب اولیه در سطح ۴۳۰۰ هکتار از اراضی شیب دار روستاهای بخش کلاترزان در محور سنندج - مریوان تا روستای حسن آباد محور سنندج - دیواندره شبکه آبیاری قطره ای اجرا شود.
بسیج سازندگی کردستان مجموعه ای از مسئولین مرتبط با پروژه را به محل اجرا دعوت کرد تا از نزدیک آنان در جریان میزان پیشرفت و مشکلات و موانع سر راه پروژه قرار دهد.
فرمانده سپاه بیت المقدس: اگر موانع رفع شوند، تعهدات خود در پروژه باغات سد آزاد را در موعد مقرر انجام خواهیم داد
سردار سید صادق حسینی فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان اظهار داشت: پرورش و کاشت نهال تاثیر بسزایی در محیط زیست و اقتصاد مردم منطقه دارد.
وی افزود: برآورد ما از برداشت در ۲هزار و ۱۰۰ هکتار باغ که از پایاب سد آزاد تامین آب می شود و بسیج سازندگی مجری اجرای آن است تاثیر بسزائی در اشتغالزایی و ماندن روستاییان در روستا دارد.
فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان با اشاره به مباحث مطرح شده در این جلسه بیان داشت: برای اجرای این طرح و رفع برخی موانع و معارض، منابع طبیعی باید افراد دارای نسق را مشخص کند.
سردار حسینی تصریح کرد: آن چیزی که در این پروژه مربوط به ما می شود در حال انجام آن هستیم و قطعا با به میدان آوردن دستگاه های بیشتر سرعت پیشرفت پروژه بیشتر خواهد شد و تا قبل از سال جدید چاله نهال بیش از یک هزار هکتار تامین می شود.
فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان با اشاره به مشکلات کار بیان داشت: منطقه مورد استفاده کوهستانی است و مشکلات خاص خودش را دارد.
وی بر همکاری بخشدار، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی در راستای اجرای هر چه بهتر این طرح تاکید کرد.
استان کردستان: تولید سالانه 50 هزار تن محصولات باغی در پروژه باغات سد آزاد
بهمن مرادنیا استاندار کردستان نیز عنوان کرد: احداث چهار هزار و ۳۰۰ هکتار باغ در پایاب سد آزاد با مشارکت سپاه بیتالمقدس، جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی انجام میشود.
وی با بیان اینکه در مرحله اول، ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار این طرح اجرا میشود، اضافه کرد: هم اکنون بخشی از این طرح انجام شده و در صورت بهرهبرداری کامل آن، یک هزار و ۱۴۰ خانوار در بخش کلاترزان سنندج از درآمد پایدار برخوردار خواهند شد.
استاندار کردستان به کمک دولت برای اجرای شبکههای یک، ۲، سه و چهار پایاب سد آزاد اشاره کرد و افزود: در صورت بهرهبرداری از این چهار هزار و ۳۰۰ هکتار، سالانه 50 هزار تن محصولات باغی از جمله بادام، انگور، سیب و به تولید میشود.
مرادنیا با بیان اینکه دولت برای تامین آب این اراضی هزینه زیادی کرده و مردم باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند، گفت: تاکنون برای این پروژه، ۱۸ هزار کیلومتر لولهگذاری اجرا شده است، پس مردم از این فرصت استفاده کنند.
پروژه مهار آبهای مرزیپتانسیلی برای ایجاد اشتغال در کردستان
بهرام نصراللهی زاده رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان گفت: بهرهبرداری از پروژه مهار آبهای مرزی غرب کشور باعث افزایش تولیدات دامی و ایجاد اشتغال، تثبیت جمعیت ساکن در این مناطق می گردد و تاثیر ملموسی در زندگی مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه دارد.
وی اظهار کرد: ۳ پروژه مهم در هدف گذاری سد آزاد دنبال میشود که شامل، تامین آب شرب سنندج با ۵۷ میلیون مترمکعب برای این شهر، مسیر سامانه ۴۳۰۰ هکتاری که ۳۴ میلیون متر مکعب برای این هکتار مذکور است، آب شرب و صنعت شهرستان های قروه و دهگلان و هزار هکتار اراضی پایاب سد قوچان که ۳۱ میلیون مترمکعب برای دهگلان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: با اجرای روند صحیح این پروژه که از پروژههای مهم اقتصاد مقاومتی در چند سال اخیر و در قالب پروژه های جهش تولید در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری برای سال جاری است، موجب می شود تا ایجاد اشتغال و درآمد سرانه مردم منطقه افزایش یابد.
نصراللهی زاده با اشاره به اهمیت این پروژه و اقدامات انجام شده در راستای آن تصریح کرد: تاکنون اعدادی که بایستی سد آزاد و سامانه انتقال را تامین کند ۱۵۵۹ میلیارد تومان می باشد که در حوزه وزارت نیرو هزینه شده است و سامانه انتقال سد قوچان در دهه فجر آماده بهرهبرداری است. در بخش کشاورزی نیز ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه بهره برداری از این طرح تاثیر زیادی بر وضعیت اقتصادی قشر ضعیف جامعه از لحاظ ایجاد درآمد دارد، عنوان کرد: با بهره برداری از این پروژه در سالهای آینده قیمت اراضی این منطقه افزایش مییابد و موجب مشتری مداری می گردد، هر چند که کشاورزان به هیچ وجه اجازه فروش ندارند، چرا که جزء منابع دولتی است و باید از ایجاد بورس زمین و باغ جلوگیری شود و این طرح با هدف کمک به اقشار آسیب پذیر است.
نصرالله زاده با اشاره به حرکت جهادی و قرارگاهی، بسیج سازندگی و محرومیت زدایی سپاه کردستان در اجرای این طرح تاکید کرد: در ابتدای این طرح در فاز اول در ۲۱۰۰ هکتار برای کاشت نهال، بایستی ۸۴۰ هزار چاله کنده می شد که هزینه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان توسط بسیج سازندگی و محرومیت زدایی سپاه استان پرداخت شد. این پروژه در مجموع ۴۳۰۰ هکتار است که در حال حاضر بر روی ۲۱۰۰ هکتار آن فعالیت انجام شده است.
تا پایان سال ۱۴۰۰مجتمع باغی سامانه سد آزاد در سطح ۴۳۰۰ هکتار به طور کامل به بهره برداری خواهد رسید
محمد فرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی هم اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه در سال 1399 شروع شده و با توجه به پیشرفت مناسب پروژه تا پایان سال ۱۴۰۰ تکمیل و خاتمه خواهد یافت.
وی با بیان اینکه مطالعات خاکشناسی تفصیلی و مطالعات مرحله دوم ( تفصیلی – اجرایی) توسعه باغات انجام شده است گفت؛ الگوی کشت پیشنهادی برای این اراضی سیب، گلابی، به، انگور و گردو است.
سپری تاکید کرد: پیش بینی می شود سالانه ۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی در این اراضی تولید شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تصریح کرد: هدف از اجرای این پروزه، توسعه سرمایه گذاری، اشتغالزایی، کاهش فاصله درآمدی سرانه استان با میانگین کشوری و کاهش تهدیدات سیاسی، امنیتی و اجتماعی ناشی از بیکاری است.
وی ادامه داد: جلوگیری از مهاجرت روستاییان به مرکز استان و سایر استانها و افزایش سطح باغات آبی استان از دیگر اهداف اساسی این طرح است.
سپری با اشاره به محدوده اجرای طرح خاطر نشان کرد: روستا های، خانقاه حسن جادار، شویشه، طاله وران، پیچون، قاسم آباد، تیژتیژ، ماموخ علیا، ماموخ سفلی، چرندو، چتان، گزان سفلی،حسین آباد، تودار صمدی، قلقله، گاودره و دویسه در محدوده این پروژه بوده و اهالی این روستاها از این طرح برخوردار خواهند شد.
وی تصریح کرد: استفاده بهینه از شبکه های آبیاری موجود برای توسعه فعالیت های سودآورتر و توسعه کشت و تولید محصولات صادرات محور از مهمترین دست آوردهای این طرح خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان رفع محرومیت و فقرزدایی در منطقه و ایجاد انگیزه برای کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها را از اهداف طرح های توسعه ای بخش کشاورزی دانست.
وی تاکید کرد: ارتقاء نقش و جایگاه استان در توسعه ملی و تحکیم پیوندهای آن با اقتصاد کشور و توسعه باغات استان با رعایت اصول توسعه پایدار هماهنگ با سایر بخشهای اقتصادی به ویژه صنایع فرآوری وابسته به این زیربخش محور برنامه های ما در بخش کشاورزی استان است.
کشاورزانی که اراضی ملی را تخریب کرده اند قبل از غرص نهال مجوزهای مربوطه را دریافت کنند
سعدی نقشبندی مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان نیز گفت: این شش روستا خدا را شکر کنند بحث موضوعیت رفع تداخلات پلاک ها انجام شده یعنی کاملا مشخص شده که در چه جاهایی حق با دولت و در چه جاهایی حق با کشاورزان است.
وی افزود: همچنین نقشه نهایی ترسیم شده و در محل جا نمایی شده است.
نقشبندی تآکید کرد: دومین موضوعی که وجود دارد این است که عرصه هایی که در حال حاضر متعلق به مردم نیست و مردم در سنوات گذشته به هر نحوی آن ها را تخریب کردند اگر این طرح نبود بنده همه آن ها را به مرجع قضایی ارجاع می دادم چون این جزو حقوق بیت المال است و باید برگردانده شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان عنوان کرد: بنابراین مردم برای این هم یک شکر دیگر باید بکنند که این طرح انجام شده و وزیر جهاد کشاورزی گفته است که در جاهایی که بحث مهار رودخانه های مرزی و سامانه های انتقال آب وجود دارد لازم نیست پرونده ها به مراجع قضایی فرستاده شوند، البته مشروط به اینکه تعاونی تشکیل شود و از طریق تعاونی واگذار گردد.
وی افزود: واقعیت امر این است که در تمام عرصه های منابع طبیعی که زیر این خط انتقال قرار گرفته اند می توان در قالب تعاونی های تولید و طرح توسعه باغات از سوی جهاد کشاورزی واگذار شود.
نقشبندی بیان کرد: برای واگذاری به افراد واجد شرایط باید سازمان تعاون روستایی تعیین تکلیف کند و ما برای واگذاری مشکلی نداریم البته باید قبل از غرص نهال مجوزهای مربوطه را دریافت کنند.
وی تأکید کرد: از نظر ما فعالیت در این پروژه محدودیتی وجود ندارد ولی باید تعاون روستایی عرصه های مدنظر را معرفی و تعاونی های مدنظر را تشکیل دهد.
رئیس بسیج سازندگی کردستان: جهاد کشاورزی و منابع طبیعی باید ذهنیت معارضین محلی را تغییر دهند
علی اصغر عزیزی فر مسئول بسیج سازندگی سپاه بیت المقدس کردستان نیز اظهار داشت: در راستای پروژهای اقتصاد مقاومتی و بحث احداث باغات در پایاب سد آزاد توانستیم تاکنون و در فاز آزاد 2 هزار و صد هکتار پروژه را توسط جهاد کشاورزی و با پشتیبانی مسئولین در این امر را آغاز کنیم و در حال حاضر کار در منطقه طاله وران، قاسم آباد، پی شور، خانقاه، شویشه و تیژتیژ توسط 13 دستگاه بیل مکانیکی در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه در این امر 140هزار هکتار زمین برای به انجام رساندن پروژه ها آماده کار است، گفت: ما در صدد هستیم که حداکثر تا پایان فروردین این پروژه را به اتمام برسانیم.
عزیزی فر با اشاره به بحث زمین های مابع طبیعی که فعلا تخریب نشده و متعلق به منابع طبیعی است و توسط مردم تخریب شده است، افزود: با حضور کارشناسان، معاونین جهاد، اعضای تعاونی و مسوولین بومی منطقه برای رفع مشکلات و موانع بر سر راه انجام پروژها جلساتی را برگزار کرده ایم.
وی گفت: از 800هکتار منابع طبیعی چیزی حدود 300 هکتار تخریب شده و در دست مردم قرار دارد و 500 هکتار دیگر تخریب نشده و جزو اراضی منابع طبیعی است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه بیت المقدس کردستان تصریح کرد: در حال حاضر ما با مشکلاتی از جمله معارضین شخصی که زمین های را در اختیار دارند در حال دست وپنجه نرم کردن هستیم چراکه این افراد این امیدواری را ندارند که به آنها بعد از کنده شدن چاله ها در بحث نهال و یارانه نهال ها، خدمات لازم برایشان تامین شود هر چند دولت قول مساعد در خصوص تامین نهال به این مردم را داده اما تغییر ذهنیت مردم در این زمینه کار بسیار سختی است.
وی افزود: در این فصل که فصل درختکاری است باید کار در بحث چاله هایی که کنده شده شروع شود تا با این کار بتوانیم امیدواری در دل مردم ایجاد شود.
عزیزی فردر خصوص تامین اعتبار این پروژه ها گفت: کل اعتبار در نظر گرفته شده نزدیک به 4 و نیم میلیارد بوده است که سهم سپاه یک و نیم میلیارد است که تا کنون 500 میلیون تومان اعتبار صرف به انجام رساندن پروژه های در دست اقدام شده است.
وی در ادامه گفت: در دو منطقه اجرایی هیچ گونه زیرساختی برای تأمین در نظر گرفته نشده است و این امر در به انجام رساندن پروژها نیز مزید بر علت شده است و بهبود شرایط موجود، یاری مسئولین را می طلبد.
انتهای پیام/
برچسب ها :
نظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- اجرای طرح پویش هر هفته الف. ب. ایران بیانگر تجلی اقتصاد مقاومتی است
- ۳۲ هزار زن سرپرست خانوار کردستانی تحت پوشش کمیته امداد هستند/ حکایت دردآور زنان تنها مانده در راه زندگی
- 46 درصد بیماران سرطانی در کردستان، زنان هستند
- ازدواج صوری برای وام ۱۰۰میلیونی/ ازدواج هایی که تبدیل به معامله شده است
- کیفیت پایین آب لولهکشی سنندجیها را مجبور به استفاده از آب چشمهها کرد/ آبی که سلامتش مورد تأیید نیست!
- فرصت ویژه برای صادرات محصولات کشاورزی کردستان به ارمنستان/ لزوم تقویت ظرفیت بازارهای خارجی میوه و تره بار
- معنی واقعی کدبانو یعنی چه؟/ چرا بایستی فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را دریابیم
- خانواده ها اولین عامل در پاسداشت یا حذف زبان های محلی هستند
- ۱۸ هزار نوزاد کردستانی در زمینه کم کاری تیروئید غربالگری شدند/شناسایی 1125 بیمار دیابتی جدید
- ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار در سقز
- برف به موقع کُردستان / آیا زمستان امسال پر بارش خواهد بود؟
- بختهای نو که با کالاهای دست دوم شروع میشود/ آن روی سکه فروش جهیزیهها در فروشگاههای اینترنتی
- ایجاد کارآفرینی و اشتغال برای 11 هزار نفر در 9 استان پایلوت کشور / اقتصاد مقاومتی مهم ترین راهکار برای رسیدن به خودکفایی است
- راهاندازی پویش ملی «بانوی مهربانی» در کردستان
- طرح «فدک» برای اشتغالزایی بانوان بسیجی در کردستان اجرا می شود
- 80 هزار فقیر در بزرگترین ناحیه منفصل شهری خاورمیانه!
- خانوادههای شهدا، شریک مجاهدتهای دوران دفاع مقدس هستند/ نام شهیدان تا ابد در تاریخ جاودانه است
- گرما در سرما با نوبرانه های داغ زمستانی/ مصرف لبو و باقلا باعث کاهش 30 درصدی کلسترول در بدن می شود
- فعالیت ۷ حوزه علمیه خواهران در کردستان
- کاهش شاخص مرگ و میر نوزادان در کردستان
- اطلاعیه مهم ستادکل نیروهای مسلح/ سقوط هواپیمای مسافربری ناشی از خطای انسانی سیستم پدافندی بود
- طراحی بزرگترین کتاب قرآن دنیا آرزوی معلم کردستانی/ اولین مشوق در این راه همسرم بود
- کاشت هایی که نانی نداشت/ وقتی ۵۰۰ لیتر آب به قیمت 120 تومان به فروش میرسد
- تاریکی چشم، روشنایی امید!
- توضيح شرکت لبنیاتی " پاک آرا " درباره افزايش قيمت شيرنایلونی
- کارت زرد بیکاران کُردستانی به دولت/ کلیدی که در قفل بیکاری شکست!
- ترک تحصیل از مدرسه؛ راهی که پیش روی این دختران روستایی است + عکس
- زندگی هایی که بوی دود می دهد/ سیکل؛ میانگین تحصیل زنان معتاد در کردستان
- زندگیهایی با ویترین شاد اما واقعیتی تلخ / «جدایی خاموش» زنگار حلقه های طلایی« ازدواج »
- نقشِ خیالانگیز «هنر» بر خشتوگل معماری های سنتی/ معماری و هنر بدون هم معنا ندارند

تب کرونا نفس فعالان صنایع دستی را برید/ فروش آنلاین؛ کورسوی امید برای نجات صنعتگران
بخشنامهها و مقررات دولتی که فروشندگان لوازم خانگی را آشفته کرده است / نابسامانی به دلیل عدم اتخاذ سیاست های درست!
جزئیات محدودیت های کرونایی در کُردستان/کدام شهرستانها قرمز و نارنجی اند؟
جهش کرونایی گرانی تخم مرغ/ افزایش غیر منطقی قیمت کالاهای اساسی مردم قابل دفاع نیست!
خانههایی که بدون مجوز سبز میشوند/ هیچ؛ سهم پروانه ساختمانی نواحی منفصل شهری
بانوی بی سوادی که با قدم نهادن در راه آرزوها باسواد شد
قصیده عشق 40 ساله بانوی جانباز کُردستانی/ دست و پاهایی که در خاکریزهای پشت جبهه جا ماند
میکروبهای جنگی، زخمی کهنه بر جان جانباز شیمیایی کُردستان/ تا زنده ام رزمنده ام
آرزو دارم کتابم مزین به تقریظ رهبر انقلاب باشد/ ظاهری زنانه اما باطنی با شجاعت و غیرت مردانه
احیای هنر «کاغذسازی» کردستان با دستان توانمند «کاک مسعود» / یادگاری رو به فراموشی از عهد ساسانیان
انتظارات امام خمینی (ره) از زنان جامعه ی اسلامی
بحران هویتی و نفوذ فرهنگ بیگانه بزرگترین آسیب اجتماعی در میان جوانان امروزی
مسجد، مهمترین ملجا و سنگر مستحکم جوانان
آسیب اجتماعی زخمی برای جامعه / اهمیت کالبد شکافانه در ریشه یابی مسائل زنان
حملات تروریستی تهران و نگاهی ناسیونالیستی / داعش به دنبال القای تفکرجهادگرایی سلفی است