
مشوقهای فرزندآوری روی کاغذ ماند؛
افزایش جمعیت به سیاستهای تشویقی دولت نیاز دارد/ اقداماتی که بیشتر فرزندنیاوری را ترویج کردند!

علیرغم تأکیدات رهبر معظم انقلاب و دلسوزان در خصوص نقش دولت در راستای اجرای سیاستهای حمایتگرانه برای افزایش فرزندآوری، عدم اجرای سیاستهای کلی جمعیت، دستکاری آماری نرخ رشد جمعیت کشور، مشروط کردن یارانه موالید جدید و... از جمله سیاستهای دولت در قبال فرزندنیاوری بوده است!
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، امروزه در حالی که در کشورهای غربی، برنامههای گستردهای برای افزایش جمعیت و تشویق خانوادهها برای فرزندآوری طراحی و اجرا میشود اما در عین حال همین کشورهای غربی ، نسخه کاهش جمعیت و کنترل موالید را برای کشورهای اسلامی و جهان سوم میپیچند!
سیاستهای تحدید جمعیت بیش از ۲۰ سال در کشور ما با قوت اجرا شد؛ بهگونهای که نرخ رشد جمعیت کشورمان از ۳.۲ در سال ۶۵ به زیر ۱ درصد در سال ۹۸ رسید!
این رقم، کشور را در آستانه بحرانی سهمگین یعنی همزمانی سالمندی جمعیت با کاهش شدید زادوولد در آیندهای نزدیک قرار خواهد داد؛ سیاستهای کاهش جمعیت در ظاهر از سالهای ابتدایی دهه ۹۰ تغییر کرد و نقطه اوج آن ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری به سران سه قوه و مجمع تشخیص مصلحت نظام در اردیبهشت ماه ۹۳ بود اما امروز میبینیم بیش از 7 سال از تذکر رهبر انقلاب به مسئولان مبنی بر لزوم بازنگری در سیاستهای جمعیتی کشور در راستای افزایش جمعیت، متأسفانه اقدام درخوری در دولت، مجلس، شورایعالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مسئول صورت نگرفته است.
حضرت آيت الله خامنه ای تأكيد كردند: بررسی های علمی و كارشناسی نشان می دهد كه اگر سياست كنترل جمعيت ادامه پيدا كند، به تدريج دچار پيری و در نهايت كاهش جمعيت خواهيم شد، بنابراين مسئولان بايد با جديت در سياست كنترل جمعيت تجديد نظر كنند و صاحبان رسانه و تريبون از جمله روحانيون در جهت فرهنگ سازی اين موضوع اقدام كنند.
با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب جلسه کارگروه فرهنگی اجتماعی بسیج جامعه زنان استان حول محور افزایش جمعیت و فرزند آوری برگزار شد.
مشکلات مختلفی فراروی جوانان در امر ازدواج و فرزندآوری وجود دارد
محرم وزیری رئیس کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان کردستان اظهار داشت: مشکلات مختلفی فراروی جوانان در امر ازدواج و فرزندآوری وجود دارد و لازم است که قوای سهگانه از سیاست تحکیم خانواده حمایت کنند؛ باید بهدور از هرگونه سطحینگری و شعارسرایی، رفتاری شکل گیرد که ازدواجهای بموقع، آسان و ماندگار در کشور نهادینه شوند.
وی گفت: امروز جمعیت 15 تا 64 سال کشور، حدود 70 درصد و جمعیت زیر 15 سال و بالای 65 سال، حدود 30 درصد است، ایران از سال 1385 چنین وضعیتی دارد و جمعیت شناسان میگویند تا سال 1425 یعنی به مدت 40 سال این پنجره به روی کشور باز خواهد ماند ولی نکته اینجاست که اگر به همه مسائل مربوطه این حوزه توجه نشود و منابع لازم در این باره اختصاص نیابد، این دوره طلایی بی هیچ دستاوردی سپری خواهد شد و پس از آن تهدید ها و آسیب های ناشی از این بی عملی فرا خواهد رسید.
وی افزود: در دهه هفتاد شمسی برنامه ریزان ایران به شدت دنبال کاهش نرخ رشد جمعیت بودند و رسانه های مختلف سعی در ربودن گوی سبقت تبلیغ کافی بودن «دو بچه» برای خانواده های ایرانی را داشتند و حال سیاست های اشتباهی که در آن دوران وجود داشت امروزه دامنگیر جامعه ی ما را گرفته است.
مسئولان مملکت هنوز از آن غافلند
جلال اصغری عضو کارگروه فرهنگی و اجتماعی می گوید: در سال 90 طی همایشی که در قم برگزار شد مقام معظم رهبری در پیامی که برای آن همایش ارسال شد به نکتهای اشاره کردند در حالی که مسئولان مملکت هنوز از آن غافلند؛ مقام معظم رهبری در آن پیام فرموده بودند: "بررسی کنید که چرا زوجین نمیخواهند فرزند بیشتری داشته باشند؟!"
به نظر من این یک نکته کلیدی است که در رابطه با معضل جمعیت مشکل اصلی از اجرای برنامه تنظیم خانواده نیست! و عوامل کاهش نرخ رشد جمعیت را در شرایط اقتصادی و اجتماعی متعدد حاکم بر جوامع باید جستجو کنیم.
مسئولان همانند پدران جامعه باید به مسئولیت خود درباره تربیت و حراست از جامعه توجه کنند
بتول سرکانی مسئول بسیج جامعه زنان کردستان در ادامه اظهار داشت: شهید حاج قاسم سلیمانی در امور فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دیدگاههای متعالی داشت؛ در اینجای بحث میخواهم به فرازی از وصیت نامه این شخصیت جامع و محبوب اشاره کنم، آن شهید میفرمایند: "مسئولان همانند پدران جامعه باید به مسئولیت خود درباره تربیت و حراست از جامعه توجه کنند، نه با بیمبالاتی و بهخاطر احساسات و جلب برخی از آرای احساسی زودگذر، از اخلاقیاتی حمایت کنند که طلاق و فساد را در جامعه توسعه دهد و خانوادهها را از هم بپاشاند. حکومتها عامل اصلی در استحکام خانواده و از طرف دیگر عامل مهم از هم پاشیدن خانواده هستند."
وی گفت: مسئله حکومت و نقش تربیتی مسئولان در این سفارش، مطلب فوق العاده مهمی است که به عنوان یک اصل اساسی همواره باید مورد توجه جدی اداره کنندگان جامعه در همه قوا و بخشها باشد.
وی با تاکید بر لزوم توجه تمامی نهادها بر موضوع افزایش جمعیت و فرزندآوری گفت: با توجه به تاکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب بر خطر کاهش جمعیت جوانان و لزوم افزایش جمعیت، لازم است تا تمامی دستگاه های مربوط نسبت به تشویق زوجین به فرزندآوری و اجرای سیاست های افزایش جمعیت اقدام کنند.
سرکانی با بیان اینکه تاکنون برنامه های مختلفی در این زمینه توسط جامعه بسیج زنان انجام شده است، عنوان کرد: در همین راستا بسیج زنان برنامه هایی نظیر کارگاه های فرهنگ سازی افزایش جمعیت در پایگاه های بسیج برگزار کرده است. این کارگاه ها با حضور کارشناسان خانواده به منظور ترغیب زوجین به فرزندآوری برگزار می شود.
وی تاکید کرد: در زمینه تشویق و ارائه مشوق های مالی یا تسهیلات لازم است تا وزارت بهداشت به صورت جدی وارد شود اما نهادهایی نظیر سازمان بسیج بیش ترین تاثیرگذاری بر این موضوع را می توانند از طریق مسائل فرهنگی ایجاد کنند.
مسئول بسیج جامعه بسیج زنان کردستان افزود: از همین رو همواره کلاس ها و دوره های مشاوره خانواده، فرهنگ سازی مذهبی و اجتماعی برای زوجین و جوانان برای فرزندآوری و بیان پیامدهای کم فرزندی در مساجد و پایگاه های سراسر کشور برگزار می شود.
وی با تاکید بر اینکه برای ترغیب زوجین به فرزندآوری نیاز به یک موج همگانی داریم، ابراز داشت: برای حصول نتیجه در این زمینه، نیاز به همکاری همگانی داریم.
پس از گذشت سالها از شناسایی این تهدید جدی، اقدام عملی برای رفع آن صورت نمی گیرد
سید خالد حسینی یکی از اعضای کارگروه فرهنگی اجتماعی استان می گوید: در این راستا، من دو سؤال اساسی را مطرح می کنم؛ نخست اینکه، چرا سن ازدواج تا این حد بالا رفته است؟ دوم اینکه، در صورت ازدواج، چرا زوجین تمایل به فرزندآوری ندارند؟
وی گفت: من از مجلس و دولت در رابطه با عمل به رهنمودهای جمعیتی مقام معظم رهبری گلایهمندم؛ در مجموع تلاشهای این قوا نه تنها اثرگذاری خاصی نداشته بلکه گاهی دیده میشود که نگرشها در این زمینه با سیاستهای کلی نظام فاصله دارد و این خود چالشی در راه برنامهریزی جامع و پشتیبانی بودجهای از آن است؛ مجلس آینده هر چقدر در این حوزهها فعالیت کند و با سایر قوا تعامل داشته باشد در واقع به همان میزان جهت فراهم آوردن زمینههای سالم برای کیفیت زندگی مردم و نیز رفع بسیاری از معضلات فرهنگی و آسیبهای اجتماعی دامنگیر جوانان کوشیده است.
بر اساس پیش بینی های آماری منتشر شده از طرف سازمان ملل متحد در سال 2010، در صورتی که کاهش رشد جمعیت کشور ما با نرخ فعلی ادامه یابد در 80 سال آینده ایران جمعیتی حدود 31 میلیون نفر خواهد داشت که نزدیک به نصف آن را افراد بسیار پیر تشکیل می دهند و در نتیجه با توجه به عدم وجود نیروی انسانی کافی عملا کشور دستخوش تهدید های بزرگ امنیتی و اقتصادی خواهد شد. هم اکنون ایران یکی از 10 کشوری است که جمعیت آن به سرعت به سمت کهن سالی پیش می رود و متاسفانه هنوز هم تبلیغ کاهش زادآوری حتی در رسانه های رسمی و دولتی ادامه دارد، اما گیر کار کجاست که با این اوصاف، پس از گذشت سالها از شناسایی این تهدید جدی، اقدام عملی برای رفع آن صورت نمی گیرد؟!
انتهای پیام/
برچسب ها :
نظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- حمام تاریخی خان سنندج سفره خانه سنتی می شود
- لیست کامل آدرس و شماره تماس دادگاه ها و مراکز قضایی استان کردستان
- افزايش ۶ درصدی ازدواج در كردستان
- آغاز عملیات فاز یک حصارکشی 32 هکتار زمین آرامستان بهشت محمدی در سنندج
- دشواریهای پدرانه
- چشمانی که با مشاهده قاب عکس شهید جان می گیرند/ بیا مادر که پایانی ندارد جدایی
- هتک حرمت اشرار مسلح به رسول خدا در سراوان پشت صحنه ماجرا را مشخص کرده/ با مخلان امنیت قاطع برخورد شود
- امام علی(ع) در دیدگاه اهلسنت از جایگاه والایی برخوردار است
- کانون های همیاری اجتماعی با هدف توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی شکل می گیرند
- مهمترین گام برای لاغرشدن در روزهای پایانی سال
- کردستان با ثبت نرخ تورم 3/ 58 درصدی، در قله تورمی ایران!
- فال روزانه ۹۹/۱۲/۰۵
- ارائه مشاور حقوقی و روانشناسی رایگان به زنان زندانی در کردستان
- حرف مسئولان «صمت» خریدار ندارد/ مرغداران کُردستانی سبد همسایه را پر میکنند!
- لیگ برتر فوتبال بانوان؛ تساوی وچان کردستان و شهرداری بم
- آموزش خودمراقبتی به ۱۵ هزار خانواده کردستانی در برابر کرونا
- فال روزانه ۹۹/۱۲/۰۴
- ۹ دلیل برای اینکه دستهایتان همیشه میلرزد
- بهترین مواد غذایی برای سلامت و زیبایی زنان
- چند قدم تا نوروز؛ ۱+۱۰ پیشنهاد برای پُرپشت کردن ابرو
- اطلاعیه مهم ستادکل نیروهای مسلح/ سقوط هواپیمای مسافربری ناشی از خطای انسانی سیستم پدافندی بود
- طراحی بزرگترین کتاب قرآن دنیا آرزوی معلم کردستانی/ اولین مشوق در این راه همسرم بود
- کاشت هایی که نانی نداشت/ وقتی ۵۰۰ لیتر آب به قیمت 120 تومان به فروش میرسد
- تاریکی چشم، روشنایی امید!
- توضيح شرکت لبنیاتی " پاک آرا " درباره افزايش قيمت شيرنایلونی
- کارت زرد بیکاران کُردستانی به دولت/ کلیدی که در قفل بیکاری شکست!
- ترک تحصیل از مدرسه؛ راهی که پیش روی این دختران روستایی است + عکس
- زندگی هایی که بوی دود می دهد/ سیکل؛ میانگین تحصیل زنان معتاد در کردستان
- زندگیهایی با ویترین شاد اما واقعیتی تلخ / «جدایی خاموش» زنگار حلقه های طلایی« ازدواج »
- نقشِ خیالانگیز «هنر» بر خشتوگل معماری های سنتی/ معماری و هنر بدون هم معنا ندارند

آتش کرونا بر خرمن گردشگری روستایی/ اقامتگاه بوم گردی مکمل توسعه اقتصادی است
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی: مردم مرغ را گران نخرند کمبود نداریم
صدای خرد شدن اراضی کشاورزی بلندتر شد؛ کردستان رتبه نخست کشور در طرح رفع تداخلات اراضی غیرملی
تب کرونا نفس فعالان صنایع دستی را برید/ فروش آنلاین؛ کورسوی امید برای نجات صنعتگران
بخشنامهها و مقررات دولتی که فروشندگان لوازم خانگی را آشفته کرده است / نابسامانی به دلیل عدم اتخاذ سیاست های درست!
بانوی بی سوادی که با قدم نهادن در راه آرزوها باسواد شد
قصیده عشق 40 ساله بانوی جانباز کُردستانی/ دست و پاهایی که در خاکریزهای پشت جبهه جا ماند
میکروبهای جنگی، زخمی کهنه بر جان جانباز شیمیایی کُردستان/ تا زنده ام رزمنده ام
آرزو دارم کتابم مزین به تقریظ رهبر انقلاب باشد/ ظاهری زنانه اما باطنی با شجاعت و غیرت مردانه
احیای هنر «کاغذسازی» کردستان با دستان توانمند «کاک مسعود» / یادگاری رو به فراموشی از عهد ساسانیان
انتظارات امام خمینی (ره) از زنان جامعه ی اسلامی
بحران هویتی و نفوذ فرهنگ بیگانه بزرگترین آسیب اجتماعی در میان جوانان امروزی
مسجد، مهمترین ملجا و سنگر مستحکم جوانان
آسیب اجتماعی زخمی برای جامعه / اهمیت کالبد شکافانه در ریشه یابی مسائل زنان
حملات تروریستی تهران و نگاهی ناسیونالیستی / داعش به دنبال القای تفکرجهادگرایی سلفی است