
لذتی كه به تاوانش نمی ارزد؛
زنان رها یافته از اعتیاد در مرکز اقامتی «ناجی» /دوستان ناباب عامل فلاکت زنان معتاد

کمپ ترک اعتیاد زنان در کردستان را چند دختر جوان اداره می کنند که با نهایت عشق و حس نوعدوستی، به همنوعان خود کمک می کنند تا بتوانند زندگی خود را بار دیگر از هر نوع آلودگی به مواد مخدر پاک کنند و به جامعه برگردانند.
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، کمپ ترک اعتیاد بانوان ناجی که تنها کمپ ترک اعتیاد بانوان در استان است، علیرغم کمبودها و مشکلات فراوان، همت خوبی برای کمک به زنان معتاد به عنوان بیمارانی که خانواده و جامعه را تهدید می کنند، به کار گرفته اند.
به منظور شنیدن تجربه زندگی زنان معتاد و بررسی عوامل تاثیرگذار بر اعتیاد زنان و بازگشت آنها به این آسیب پس از چند بار ترک، همراه با نماینده شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و «شهربانو رمضانزاده» مسئول بسیج حوزه ی شهید سمیه ناحیه سنندج به کمپ ترک اعتیاد بانوان کردستان رفتیم و با زنان حاضر در کمپ هم صحبت شدیم.
کمپ ترک اعتیاد زنان در کردستان را چند دختر جوان اداره می کنند که با نهایت عشق و حس نوعدوستی، به همنوعان خود کمک می کنند تا بتوانند زندگی خود را بار دیگر از هر نوع آلودگی به مواد مخدر پاک کنند و به جامعه برگردانند.
کمپ ناجی تنها کمپ ترک اعتیاد در کردستان است که در حال حاضر میزبان 16 زن و دختر مبتلا به اعتیاد است که از سنین مختلف و از شهرهای مختلف استان برای ترک اعتیاد به کمپ آمده اند و ظرفیت پذیرش 30 نفر را دارد.
در بدو ورود زن جوانی در را باز کرد، درحالیکه هنوز منتظر حضور مسئول کمپ بودیم، با این زن هم صحبت شدیم و وقتی از او پرسیدیم در کمپ چکاره است؟ خود را مددیار و خدمتگذار معرفی کرد و گفت: خودم معتاد بهبود یافته هستم و برای خدمت به زنان معتاد در کمپ ماندم و به خانه برنمی گردم.
آزاده که از یکی از شهرستان های استان آمده، از وضعیت کمپ و تلاش مسئول کمپ برای نجات زنان معتاد می گوید و زنانی که امروز اینجا هستند را خوش شانس می داند چون به نظر او وضعیت کمپ نسبت به زمانی که خودش برای ترک آمده بود، خیلی بهتر شده و نمی توان با آن زمان مقایسه اش کرد.
او نحوه گرایشش به مواد مخدر و دوره معتادیش را توضیح می دهد و می گوید: 27 سال سن دارم و تنها تا اول راهنمایی درس خواندم، چون در روستا زندگی می کردیم پدر و برادرانم اجازه ندادند برای ادامه تحصیل به شهر بیایم، در 18 سالگی ازدواج کردم. شوهرم معتاد بود و منم با اون شروع به مصرف مواد مخدر کردم.
یک سال با شوهرم و 9 ماه با برادرم مواد مصرف کردم اما بعد از یکسال از شوهرم طلاق گرفتم. بعد از طلاق پدرم اجازه نداد برم خونه. لباسامو گذاشت بیرون و گفت حق نداری بیای خونه من. منم اصلا اطلاع نداشتم کمپی برای زنان هم وجود دارد، رفتم بهزیستی شهرستان بهم گفتن بیام بهزیستی سنندج اومدم و کمپ رو بهم معرفی کردن ولی اولش می ترسیدم. چیزای وحشتناکی در مورد کمپ شنیده بودم ولی بالاخره اومدم و الان 4 سال است که پاک شدم و هیچ نوع موادی مصرف نمی کنم و چون تو خونه مصرف کننده مواد داریم و از ترس اینکه دوباره لغزش کنم به خونه برنمی گردم، در کمپ ماندم و به زنان معتادی که برای ترک به اینجا می آیند کمک می کنم.
ظرفیت اسمی ترک اعتیاد بانوان ناجی 30 نفر است
ویدا قادری مسئول کمپ ترک اعتیاد بانوان ناجی در گفتگو با خبرنگار کردتودی با بیان اینکه ظرفیت اسمی کمپ ترک اعتیاد بانوان ناجی 30 نفر خانم است اظهار داشت: 16 بانوی کُردستانی در این کمپ بستری هستند که 3 نفر از آنها به صورت اجباری و مابقی به صورت اختیاری تصمیم به ترک اعتیاد کرده اند.
وی گفت: دوره ترک اعتیاد برای این بانوان از 28 روز شروع می شود و گاهاً تا 3 ماه و بیشتر نیز طول می کشد که افرادی که به صورت اجباری در این مکان هستند توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر در خیابان ها و یا قبرستان ها جمع اوری می شوند و برای ترک به این کمپ ها معرفی می کنند.
وابستگی مصرف شیشه بسیار بالاست
وی با بیان اینکه وابستگی مصرف شیشه بسیار بالاست افزود:ترک مصرف اعتیاد به شیشه، قرص، گل و هروئین به دلیل مصرف روانگردان ها از لحاظ روانی بیشترین تخریب را نسبت به شیره، تریاک دارد چرا که ترک مصرف ان در کمترین حالت بیشتر از دو هفته طول می کشد در حالی که ترک مصرف تریاک با توجه به درد جسمانی شدید آن تنها 10 روز طول می کشد لذا ممکن است افرادی به دلیل نکشیدن درد جسمانی به مواد روانگردان روی بیاورند در حالی که بیشترین تخریب بر ذهن و روح و جسم طرف را این مواد بر وی وارد می کنند.
قادری با تاکید بر ضرورت حمایت خانواده از این زنان برای جلوگیری از گرایش مجدد آنها به مواد مخدر، گفت: پس از خروج از کمپ، حضور در جلسات انجمن، حمایت ارگان های مسئول از این زنان و همچنین حمایت جامعه و خانواده برای جلوگیری از بازگشت آنها ضروری است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از زنان پس از اعتیاد ظاهر خود را از دست می دهند، گفت: متاسفانه از بین رفتن ظاهر زنان یکی از دلایل عدم پذیرش از سوی جامعه است و متاسفانه پس از خروج از کمپ امکان ارائه خدمت به این زنان برای ما وجود ندارد و تنها تا 90 روز وضعیت آنان را به صورت تلفنی پیگیری می کنیم که البته تعدادی از آنها پس از این مدت همچنان با کمپ در ارتباط هستند.
به گفته مسئول کمپ میانگین سنی مراجعین 20 تا 35 سال و بیشترین مواد مصرفی هم هروئین، شیشه و بیشترین آمار مراجعه به کمپ هم از شهرستان قروه است.
وی که خود کارشناس مددکاری است، حضور در جلسات 12 قدمی و NA برای معتادان بهبود یافته را مهمترین کار دانست و ادامه داد: پاکی کمتر از یکسال را نمی توانیم قطعی بدانیم و فقط ترک موقت است اما اگر پس از یکسال همچنان با این جلسات ارتباط داشته باشند، شرایط آنها خیلی فرق می کند.
وی ادامه می دهد: گاهی در هفته اول که مرحله سم زدایی است، رکیک ترین توهین ها از سوی زنان معتاد به ما می شود و مشکلات زیادی برایمان بوجود می آید اما به دلیل عشق به کمک به این زنان همه را تحمل می کنیم و با بهبودی تنها یک زن معتاد حس می کنم وظیفه خود را انجام داده ام.
مسئول کمپ اعلام کرد: بر اساس دستورالعمل اعلام شده هزینه هر دوره حضور در کمپ 850 هزار تومان است و اگر هر یک از این افراد توان پرداخت آن را نداشته باشند، بهزیستی نصف آن را پرداخت می کند و کمپ هم تنها با این هزینه ها و همچنین هزینه شخصی اداره می شود.
اهدای هدایای متبرک به بیرق امام حسین (ع) به بانوان بستری شده در این کمپ
در ادامه شهربانو رمضانزاده مسئول بسیج حوزه شهید سمیه ناحیه سنندج در دیدار با این بانوان اظهار داشت: خوشبختانه با دیدن این چنین افراد توانمندی در این کمپ، امیدواریم هر چه سریعتر شاهد بهبودی کامل این زنانی باشیم که امید یک خانواده هستند و فرزندانشان با دیدن مادرشان طعم خوش زندگی را بچشند.
وی گفت: با امید بهبودی کامل برای بانوان، 30 جلد قرآن کریم، 30 عدد رحل قرآن، سجاده و تسبیح به امید بازگشت به زندگی به این عزیزان اهدا گردید.
وی اضافه کرد: درصد آلودگي و خطراتي كه نسبت به شيوع بيماري هاي مختلف از قبل اعتياد براي زنان وجود دارد بيشتر از مردان است و از سوي ديگر خانواده با آسيب بيشتري مواجه مي شود كه بايد با حساسيت بيشتري به آن توجه شود.
رمضانزاده خاطر نشان کرد: مبارزه با مواد مخدر بسيج همگاني را مي طلبد و در اين خصوص همه دستگاه ها موظف هستند همكاري لازم را با نهادهاي مربوطه داشته و از سوي ديگر برنامه هاي آموزشي در قالب كارگاه و يا نمايش هاي هنري و فيلم نيز براي افزايش آگاهي به جامعه به ويژه جوانان و خانواده ها مورد توجه قرار گيرد.
در پایان این مراسم این مکان به بیرق مطهر امام حسین (ع) متبرک گردید، اما هرکدام از اینها داستانی برای خوددارند اما چهره تمامی آنها حکایت از یک غم و درد مشترک دارد که بهواسطه مواد مخدر متحمل شدهاند و امروز با بردن نام اباعبدالله الحسین(ع) از کار خود ابراز پشیمانی میکنند و همه یکصدا یک خواسته دارند که هم خودشان و هم دوستانشان از این منجلاب رهایی یافته و به دامن خانواده بازگردند و جامعه نیز پذیرای آنان باشد.
انتهای پیام/
برچسب ها :
نظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- اجرای طرح پویش هر هفته الف. ب. ایران بیانگر تجلی اقتصاد مقاومتی است
- ۳۲ هزار زن سرپرست خانوار کردستانی تحت پوشش کمیته امداد هستند/ حکایت دردآور زنان تنها مانده در راه زندگی
- 46 درصد بیماران سرطانی در کردستان، زنان هستند
- ازدواج صوری برای وام ۱۰۰میلیونی/ ازدواج هایی که تبدیل به معامله شده است
- کیفیت پایین آب لولهکشی سنندجیها را مجبور به استفاده از آب چشمهها کرد/ آبی که سلامتش مورد تأیید نیست!
- فرصت ویژه برای صادرات محصولات کشاورزی کردستان به ارمنستان/ لزوم تقویت ظرفیت بازارهای خارجی میوه و تره بار
- معنی واقعی کدبانو یعنی چه؟/ چرا بایستی فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را دریابیم
- خانواده ها اولین عامل در پاسداشت یا حذف زبان های محلی هستند
- ۱۸ هزار نوزاد کردستانی در زمینه کم کاری تیروئید غربالگری شدند/شناسایی 1125 بیمار دیابتی جدید
- ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار در سقز
- برف به موقع کُردستان / آیا زمستان امسال پر بارش خواهد بود؟
- بختهای نو که با کالاهای دست دوم شروع میشود/ آن روی سکه فروش جهیزیهها در فروشگاههای اینترنتی
- ایجاد کارآفرینی و اشتغال برای 11 هزار نفر در 9 استان پایلوت کشور / اقتصاد مقاومتی مهم ترین راهکار برای رسیدن به خودکفایی است
- راهاندازی پویش ملی «بانوی مهربانی» در کردستان
- طرح «فدک» برای اشتغالزایی بانوان بسیجی در کردستان اجرا می شود
- 80 هزار فقیر در بزرگترین ناحیه منفصل شهری خاورمیانه!
- خانوادههای شهدا، شریک مجاهدتهای دوران دفاع مقدس هستند/ نام شهیدان تا ابد در تاریخ جاودانه است
- گرما در سرما با نوبرانه های داغ زمستانی/ مصرف لبو و باقلا باعث کاهش 30 درصدی کلسترول در بدن می شود
- فعالیت ۷ حوزه علمیه خواهران در کردستان
- کاهش شاخص مرگ و میر نوزادان در کردستان
- اطلاعیه مهم ستادکل نیروهای مسلح/ سقوط هواپیمای مسافربری ناشی از خطای انسانی سیستم پدافندی بود
- طراحی بزرگترین کتاب قرآن دنیا آرزوی معلم کردستانی/ اولین مشوق در این راه همسرم بود
- کاشت هایی که نانی نداشت/ وقتی ۵۰۰ لیتر آب به قیمت 120 تومان به فروش میرسد
- تاریکی چشم، روشنایی امید!
- توضيح شرکت لبنیاتی " پاک آرا " درباره افزايش قيمت شيرنایلونی
- کارت زرد بیکاران کُردستانی به دولت/ کلیدی که در قفل بیکاری شکست!
- ترک تحصیل از مدرسه؛ راهی که پیش روی این دختران روستایی است + عکس
- زندگی هایی که بوی دود می دهد/ سیکل؛ میانگین تحصیل زنان معتاد در کردستان
- زندگیهایی با ویترین شاد اما واقعیتی تلخ / «جدایی خاموش» زنگار حلقه های طلایی« ازدواج »
- نقشِ خیالانگیز «هنر» بر خشتوگل معماری های سنتی/ معماری و هنر بدون هم معنا ندارند

تب کرونا نفس فعالان صنایع دستی را برید/ فروش آنلاین؛ کورسوی امید برای نجات صنعتگران
بخشنامهها و مقررات دولتی که فروشندگان لوازم خانگی را آشفته کرده است / نابسامانی به دلیل عدم اتخاذ سیاست های درست!
جزئیات محدودیت های کرونایی در کُردستان/کدام شهرستانها قرمز و نارنجی اند؟
جهش کرونایی گرانی تخم مرغ/ افزایش غیر منطقی قیمت کالاهای اساسی مردم قابل دفاع نیست!
خانههایی که بدون مجوز سبز میشوند/ هیچ؛ سهم پروانه ساختمانی نواحی منفصل شهری
بانوی بی سوادی که با قدم نهادن در راه آرزوها باسواد شد
قصیده عشق 40 ساله بانوی جانباز کُردستانی/ دست و پاهایی که در خاکریزهای پشت جبهه جا ماند
میکروبهای جنگی، زخمی کهنه بر جان جانباز شیمیایی کُردستان/ تا زنده ام رزمنده ام
آرزو دارم کتابم مزین به تقریظ رهبر انقلاب باشد/ ظاهری زنانه اما باطنی با شجاعت و غیرت مردانه
احیای هنر «کاغذسازی» کردستان با دستان توانمند «کاک مسعود» / یادگاری رو به فراموشی از عهد ساسانیان
انتظارات امام خمینی (ره) از زنان جامعه ی اسلامی
بحران هویتی و نفوذ فرهنگ بیگانه بزرگترین آسیب اجتماعی در میان جوانان امروزی
مسجد، مهمترین ملجا و سنگر مستحکم جوانان
آسیب اجتماعی زخمی برای جامعه / اهمیت کالبد شکافانه در ریشه یابی مسائل زنان
حملات تروریستی تهران و نگاهی ناسیونالیستی / داعش به دنبال القای تفکرجهادگرایی سلفی است