
گردشگری با سوادآموزی؛
بانوی بی سوادی که با قدم نهادن در راه آرزوها باسواد شد

روزی که بدلیل بالا بودن سن شناسنامهایش در مدرسه پذیرفته نشد، فکر نمیکرد روزی برسد که به فکر ایجاد مدرسه گردشگری برای دانشآموزان در استان کردستان باشد.
به گزارش آفتاب دل، از روستایشان که بواسطه جنگ ویران شده بود برای تحصیل به شهر آمد تا برای خودش کسی شود اما به دلیل بالا بودن سن شناسنامهایش در مدرسه پذیرفته نشد؛ برادر کوچکتر از خودش که در اصل فقط ۲سال و برحسب شناسنامه ۶ سال تفاوت سنی داشتند در مدرسه پذیرفته شد اما وی را پذیرا نشدند و به ناچار با قلبی اندوهگین به خانه برگشت.
احساس میکرد هیچوقت نمیتواند خواندن و نوشتن یاد بگیرد با حسرت به کتاب و دفترهای برادرش نگاه میکرد و آرزو میکرد کاش حداقل میتوانست اسم خود را بنویسد تا اینکه بواسطه یکی از همسایهها نور امیدی در دلش روشن شد.
بیان دست پرچین در سال ۱۳۶۰ در روستای سال سلیمانه (سعد سلیمانیه) از توابع شهرستان مریوان دیده به جهان گشود بدلیل شرایط آن زمان شناسنامهاش چهار سال بزرگتر از سن واقعیاش بود و همین امر زندگیاش را به سمت دیگری برد.
روستایی که بیان در آن بدنیا آمده بود آن زمان در هیچ نقشهای نبود و بنابراین مدرسه و معلم هم در آنجا وجود نداشت، علاوه بر آن بدلیل جنگ در حال ویران شدن بود، لذا پدر خانواده مجبور شد بارو بندیلش را جمعکرده و به شهر مهاجرت کند تا بچههایش مثل همه همسن و سالانشان به مدرسه بروند.
وی زمانی که برای ثبتنام کلاس اول وارد مدرسه شد طبق شناسنامه دختر ۱۲ سالهای بود که باید در حال اتمام دوره ابتدایی بود بنابراین در مدرسه پذیرفته نشد و با دلی اندوهگین به منزل بازگشت.
روزها را کنار پنجره مینشست و بازگشت و هیاهوی همسن و سالانش از مسیر مدرسه را به نظاره مینشست و شبها با حسرت به مشق نوشتن برادر و خواهرهایش نگاه میکرد و مدتها تنها کارش همین نگاههای پر از حسرت بود.
تا اینکه یکی از همسایهها که علاقه وی به درس و مدرسه را میبیند از برپایی کلاسهایی در محلات حرف میزند که توجهی به سن و سال ندارند و در هر سنی میتوان ورود پیدا کرد و باسواد شد.
با شنیدن این خبر حس و حال بیان تغییر کرد نور امیدی در دلش روشن شد و بلافاصله با مادرش راهی شد تا از نزدیک کلاسهایی که قرار است او را به رویاهایش نزدیک کند ببیند.
آدرسی که داده بودند ۲ کوچه پایینتر از منزلشان بود، داخل کوچه که شدند بدنبال مدرسه میگشتند اما خبری نبود ناامیدانه قصد بازگشت داشتند که یک نفر از اهالی محل یکی از خانهها را به آنان نشان داد و گفت جایی که شما دنبالش هستید همین جاست.
در که زدند خانم معلمی مهربان به استقبالشان آمد و پس از شنیدن حرف هایشان بلافاصله او را پذیرفت و گفت میتواند از همین لحظه شروع کند با خوشحالی وارد کلاس درس شد، کلاسی که هیچ شباهتی به مدرسه نداشت و با همکلاسیهایی روبرو شد که شبیه بچه مدرسهای نبودند.
شوکه شده بود چند نفرخانم با سن و سالهای مختلف کنار هم در اتاقکی کوچک نشسته و مشغول درسخواندن بودند، یکی تازه عروس بود، دیگری به دستانش حنا بسته بود، یکی دیگر حتی از مادرش هم بزرگتر بود با خود فکر کرد اینجا که اصلا شبیه مدرسه نیست خواست چیزی بگوید اما عشق به فراگیری علم و دانش مانعش شد و با شور و شوق به یادگیری پرداخت و قدم در راهی نهاد که آرزویش را داشت.
اینگونه شد که وارد کلاسهاینهضت سوادآموزی شد و طی سه ماه یعنی پاییز سال ۶۸ کلاس یک و 2، بهار ۶۸ کلاس سوم و چهارم و پس از آن کلاس پنجم روزانه را به پایان رساند؛ سال ۷۰ دقیقا پس از ۲ سال از ورودش به نهضت سوادآموزی برای کلاس اول راهنمایی مدرسه روزانه ثبت نام کرد و از برادرش که فقط چندماه قبل او به مدرسه رفته بود، پیشی گرفت.
وارد کلاس اول راهنمایی که شد تازه فهمید محیط مدرسه چگونه جایی است اما برای او که در اتاقی کوچک و با همکلاسیهایی همسن مادرش درس خوانده بود ورود به چنین فضایی کاملا متفاوت بود اما بازهم عشق به تحقق رویاهایش هر غیرممکنی را برایش ممکن میکرد.
پس از آن مراحل تحصیلی را تک به تک گذراند و به قول خودش همیشه شاگرد اول نبود اما بواسطه عشق و علاقهاش به درس و تشویقهای مادر و همچنین معلمش دیپلم که گرفت بلافاصله سال ۷۹ در مقطع کاردانی رشته تولیدات گیاهی دانشگاه کردستان پذیرفته شد.
پس از آن سال ۸۳ در رشته باغبانی دانشگاه کردستان در مقطع کارشناسی پذیرفته شد و پس از قبولی در مقطع کارشناسی ارشد هواشناسی دانشگاه تهران ازدواج کرد و در فاصله سالهای ۸۸ تا ۹۴ در دانشگاههای مختلف به تدریس پرداخت، ضمن اینکه سال ۸۹ در هواشناسی کردستان استخدام شد.
در کنار کار و تحصیل و تدریس مدرک گردشگری را نیز دریافت و در این زمینه نیز فعالیتش را شروع کرد، سال ۹۵ پس از بچه دار شدن تدریس را کنار گذاشت اما در زمینه گردشگری فعالتر شد.
وی مجوز لیدر گردشگری اخذ کرده و با جدیت در این زمینه فعال است و میگوید: استان کردستان ظرفیت گردشگری بالایی دارد و هماکنون سه نفر به عنوان لیدر گردشگری مجوز داریم در حالیکه این ظرفیت در استان وجود دارد که یک هزار و ۵۰۰ نفر لیدر گردشگر داشته باشد.
دستپرچین مدتی است ایده راهاندازی مدرسه گردشگری در استان را دنبال میکند، مدرسه ای که در آن بچهها بتوانند در کنار درس خواندن با گردشگری و طبیعت نیز آشنا شوند، اگر زمینه فراهم باشد حتما این کار را انجام خواهم داد.
وی با بیان اینکه هماکنون بسیاری از بناهای تاریخی در حال نابود شدن است، گفت: بی شک اگر از بچگی بچه هایمان را با طبیعت و گردشگری و بناهای تاریخی آشنا کنیم در آینده اگر زمینه برایشان فراهم شود میتوانند در این زمینه فعالیت کرده و جلوی نابودی آن را بگیرند.
این سوادآموز موفق با بیان اینکه موفقیت امروزم را مدیون زحمات طاقت فرسای آموزشیاران نهضت و کلاسهای سوادآموزی هستم، افزود: همواره در هر جایی حتی به دانشجوهایم میگفتم من از نهضت شروع کردم و به این مساله افتخار میکنم.
وی یادآور شد: زمانی که دانشجو بودم همیشه روز نهضت مسافت تهران تا مریوان را برای شرکت در مراسم گرامیداشت روز نهضت سواد آموزی طی میکردم و با تعریف داستان تحصیل خودم هم آموزشیاران نهضت را دلگرم میکردم و همدبه کسانی که میخواستند از این طریق شروع کنند انگیزه میدادم.
دست پرچین با بیان اینکه با تمام توان تلاش میکنم در هر زمینهای فعالیت کرده و فرد مفیدی برای استان و کشورم باشم ابراز امیدواری کرد، هرکدام از ما به سهم خود کاری برای آیندگان انجام دهیم.
وی با بیان اینکه هماکنون شرایط تحصیل فراهم بوده و حیف است کسی در این زمانه بیسواد باشد به افراد کمسواد توصیه کرد تا جایی که میتوانند ادامه تحصیل دهند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
برچسب ها :
نظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- اجرای طرح پویش هر هفته الف. ب. ایران بیانگر تجلی اقتصاد مقاومتی است
- ۳۲ هزار زن سرپرست خانوار کردستانی تحت پوشش کمیته امداد هستند/ حکایت دردآور زنان تنها مانده در راه زندگی
- 46 درصد بیماران سرطانی در کردستان، زنان هستند
- ازدواج صوری برای وام ۱۰۰میلیونی/ ازدواج هایی که تبدیل به معامله شده است
- کیفیت پایین آب لولهکشی سنندجیها را مجبور به استفاده از آب چشمهها کرد/ آبی که سلامتش مورد تأیید نیست!
- فرصت ویژه برای صادرات محصولات کشاورزی کردستان به ارمنستان/ لزوم تقویت ظرفیت بازارهای خارجی میوه و تره بار
- معنی واقعی کدبانو یعنی چه؟/ چرا بایستی فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را دریابیم
- خانواده ها اولین عامل در پاسداشت یا حذف زبان های محلی هستند
- ۱۸ هزار نوزاد کردستانی در زمینه کم کاری تیروئید غربالگری شدند/شناسایی 1125 بیمار دیابتی جدید
- ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار در سقز
- برف به موقع کُردستان / آیا زمستان امسال پر بارش خواهد بود؟
- بختهای نو که با کالاهای دست دوم شروع میشود/ آن روی سکه فروش جهیزیهها در فروشگاههای اینترنتی
- ایجاد کارآفرینی و اشتغال برای 11 هزار نفر در 9 استان پایلوت کشور / اقتصاد مقاومتی مهم ترین راهکار برای رسیدن به خودکفایی است
- راهاندازی پویش ملی «بانوی مهربانی» در کردستان
- طرح «فدک» برای اشتغالزایی بانوان بسیجی در کردستان اجرا می شود
- 80 هزار فقیر در بزرگترین ناحیه منفصل شهری خاورمیانه!
- خانوادههای شهدا، شریک مجاهدتهای دوران دفاع مقدس هستند/ نام شهیدان تا ابد در تاریخ جاودانه است
- گرما در سرما با نوبرانه های داغ زمستانی/ مصرف لبو و باقلا باعث کاهش 30 درصدی کلسترول در بدن می شود
- فعالیت ۷ حوزه علمیه خواهران در کردستان
- کاهش شاخص مرگ و میر نوزادان در کردستان
- اطلاعیه مهم ستادکل نیروهای مسلح/ سقوط هواپیمای مسافربری ناشی از خطای انسانی سیستم پدافندی بود
- طراحی بزرگترین کتاب قرآن دنیا آرزوی معلم کردستانی/ اولین مشوق در این راه همسرم بود
- کاشت هایی که نانی نداشت/ وقتی ۵۰۰ لیتر آب به قیمت 120 تومان به فروش میرسد
- تاریکی چشم، روشنایی امید!
- توضيح شرکت لبنیاتی " پاک آرا " درباره افزايش قيمت شيرنایلونی
- کارت زرد بیکاران کُردستانی به دولت/ کلیدی که در قفل بیکاری شکست!
- ترک تحصیل از مدرسه؛ راهی که پیش روی این دختران روستایی است + عکس
- زندگی هایی که بوی دود می دهد/ سیکل؛ میانگین تحصیل زنان معتاد در کردستان
- زندگیهایی با ویترین شاد اما واقعیتی تلخ / «جدایی خاموش» زنگار حلقه های طلایی« ازدواج »
- نقشِ خیالانگیز «هنر» بر خشتوگل معماری های سنتی/ معماری و هنر بدون هم معنا ندارند

تب کرونا نفس فعالان صنایع دستی را برید/ فروش آنلاین؛ کورسوی امید برای نجات صنعتگران
بخشنامهها و مقررات دولتی که فروشندگان لوازم خانگی را آشفته کرده است / نابسامانی به دلیل عدم اتخاذ سیاست های درست!
جزئیات محدودیت های کرونایی در کُردستان/کدام شهرستانها قرمز و نارنجی اند؟
جهش کرونایی گرانی تخم مرغ/ افزایش غیر منطقی قیمت کالاهای اساسی مردم قابل دفاع نیست!
خانههایی که بدون مجوز سبز میشوند/ هیچ؛ سهم پروانه ساختمانی نواحی منفصل شهری
بانوی بی سوادی که با قدم نهادن در راه آرزوها باسواد شد
قصیده عشق 40 ساله بانوی جانباز کُردستانی/ دست و پاهایی که در خاکریزهای پشت جبهه جا ماند
میکروبهای جنگی، زخمی کهنه بر جان جانباز شیمیایی کُردستان/ تا زنده ام رزمنده ام
آرزو دارم کتابم مزین به تقریظ رهبر انقلاب باشد/ ظاهری زنانه اما باطنی با شجاعت و غیرت مردانه
احیای هنر «کاغذسازی» کردستان با دستان توانمند «کاک مسعود» / یادگاری رو به فراموشی از عهد ساسانیان
انتظارات امام خمینی (ره) از زنان جامعه ی اسلامی
بحران هویتی و نفوذ فرهنگ بیگانه بزرگترین آسیب اجتماعی در میان جوانان امروزی
مسجد، مهمترین ملجا و سنگر مستحکم جوانان
آسیب اجتماعی زخمی برای جامعه / اهمیت کالبد شکافانه در ریشه یابی مسائل زنان
حملات تروریستی تهران و نگاهی ناسیونالیستی / داعش به دنبال القای تفکرجهادگرایی سلفی است